Foto: AFI
Bijušais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors, Finanšu ministrijas (FM) Muitas un nodokļu administrēšanas politikas departamenta direktors no darba ministrijā atbrīvots pēc paša vēlēšanās, informēja FM Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

Plašāki komentāri no ministrijas puses gan netiek sniegti, vien medijiem izplatītajā informācijā norādīts, ka "Dzintars Jakāns ir pārtraucis darba attiecības ar Finanšu ministriju 2010.gada 2.martā (pēdējā darbdiena) pēc Valsts civildienesta likuma 41.panta pirmās daļas "a" apakšpunkta, pamatojoties uz viņa uzteikumu".

Minētā likuma norma paredz, ka valsts civildienesta attiecības izbeidzas, ja ierēdnis ar iestādes vadītāja, iestādes vadītājs ar ministra, bet Valsts kancelejas direktors ar Ministru prezidenta lēmumu tiek atbrīvots no ierēdņa amata pēc paša vēlēšanās.

Jakāns iepriekš gan uzsvēra, ka atlūgumu viņš nav iesniedzis, negatavojas tādu sniegt un nesniegs, informāciju par atlūguma sniegšanu nodēvējot par meliem.

Viņš aicināja FM pārstāvjus, kuri apstiprina atlūguma iesniegšanu, šo dokumentu parādīt, sakot, ka "tas nemaz nav tik grūti izdarāms, ja šāds atlūgums ir".

Jakāns iepriekš arī informēja, ka situācija ir gluži pretēja - viņš ar FM rīkojumu no 2.marta ir atbrīvots no darba FM.

Rīkojumā esot teikts, ka Jakāns no FM amata Muitas un nodokļu administrēšanas politikas departamenta direktora amata tiek atbrīvots pēc paša vēlēšanās.

Jakāns uzsvēra, ka nav rakstveidā paudis vēlēšanos amatu atstāt, piebilstot, ka jau ir nodevis visas lietas un atslēgas.

No sīkākiem komentāriem bijušais ierēdnis atturējās, uzsverot, ka ar lietu strādā viņa advokāti. Viņš arī neatklāja, vai grasās apstrīdēt rīkojumu par atbrīvošanu, taču norādīja, ka gatavojas tiesvedībai "par visu šo "rotācijas" procesu".

Kā ziņots, Jakāns 19.februārī sāka darbu savā jaunajā amatā FM, kur viņam bija jāvada Muitas un nodokļu administrēšanas politikas departaments.

Jakāna pārcelšanu darbā FM 2.februārī atbalstīja valdība.

LETA jau ziņoja, ka pērn 22.oktobrī ar finanšu ministra Einara Repšes (JL) lēmumu Jakāns tika atstādināts no VID ģenerāldirektora pienākumu pildīšanas. Šāds lēmums pieņemts, jo Jakāns uzdotajā laikā "apzināti nav izpildījis Repšes rīkojumus". Kopumā pret Jakānu tika ierosinātas trīs disciplinārlietas, kas apkopotas vienā.

Jakāns VID vadīja kopš 2004.gada jūlija, iepriekš viņš dienestā strādājis arī citos amatos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!