Finanšu ministrija (FM) pārsūdzēs Administratīvās rajona tiesas spriedumu, ar kuru 17.jūnijā tika apmierinātas bijušā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna un bijušā VID ierēdņa Arta Zaļūkšņa sūdzības par viņiem pērn piemērotajiem disciplinārsodiem.

Par to informēja FM Komunikācijas nodaļas pārstāve Baiba Melnace.

Jau ziņots, ka finanšu ministrs Einars Repše (JL) 2009.gada 16.oktobrī piemēroja Jakānam disciplinārsodu - amatalgas samazināšanu par 20% uz sešiem mēnešiem - lietā, kas tika ierosināta saistībā ar žurnālistes Ilzes Jaunalksnes telefonsarunu noklausīšanās krimināllietā apsūdzēto finanšu policistu Vasilija Kivļonoka un Jāņa Laizāna atbrīvošanu no amatiem VID.

VID Personāla un stratēģiskās attīstības pārvaldes Personāla administrēšanas un juridiskās daļas vadītājam Zaļūksnim šajā lietā tika piemērots disciplinārsods - atbrīvošana no amata.

Abi toreizējie ierēdņi šos lēmumus par sodiem apstrīdēja Administratīvajā rajona tiesā, kas pieteikumus apmierināja un atcēla Repšes lēmumus par disciplinārsodiem, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Ksenija Novikova.

Administratīvās rajona tiesas spriedumu iespējams pārsūdzēt 20 dienu laikā.

Jakāns sūdzību par disciplinārsoda piemērošanu tiesā iesniedza, jo, viņa ieskatā, disciplinārlieta tikusi ierosināta jau pēc noilguma iestāšanās, tikušas pārkāptas viņa tiesības lietas izskatīšanā, tās izskatīšanas gaitā nav nodrošināta objektivitātes principa ievērošana un visu lietas apstākļu izvērtēšana.

Tādējādi viņš lūdza tiesu atcelt lēmumu par disciplinārsoda piemērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!