Foto: LETA
Ādažu bāzē atklātais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Sporta komplekss ir tādā līmenī, ka daudzās citās sabiedroto un NATO bāzēs par šādu būvi var tikai sapņot, otrdien atkāšanas pasākumā paziņoja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Pabriks uzrunā norādīja, ka jaunais centrs ir ilgi gaidīta un nepieciešama būve, bez kuras neviena militārā bāze un karavīrs nespēj attīstīties.

Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš uzrunā uzsvēra, ka karavīru fiziskā sagatavotība un veselība ir galvenā prioritāte pēc militārās sagatavotības. Laba fiziskā sagatavotība un veselība ir nepieciešama, lai karavīrs pilnvērtīgi varētu pildīt uzdevumus kara laikā, operācijās un būt ikdienā piemērs ar veselīgu dzīvesvietu.

Ar sportu karavīri var nodarboties arī kazarmās un brīvā dabā, taču šāds komplekss dodot "milzīgu papildus motivāciju", lai karavīru rezultāti būtu daudz augstāki. Kalniņš arī pārliecināts, ka šāda sporta bāze dos diezgan lielu impulsu, lai NBS sastāvā izaugtu profesionāli sportisti.

Būvniecības projekta kopējās izmaksas ir 19,3 miljoni eiro. Projekta īstenošanu veica uzņēmums AS "UPB".

Sporta kompleksā ietilpst dažādas sporta zāles, piemēram, basketbola zāle, florbola/handbola zāle, cīņas zāle, boksa zāle, galda spēļu telpa, atlētikas un grupu nodarbību zāles, kā arī telpa, kas paredzēta alpīnisma nodarbībām.

Sporta kompleksa teritorijā būs pieejams vieglatlētikas stadions un mākslīgā zāliena futbola laukums, pludmales volejbola laukumi, basketbola/strītbola laukumi, tenisa laukumi, kā arī ielu vingrošanas laukums.

Svinīgajā pasākumā piedalījās aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Sandris Gaugers, NATO kaujas grupas Latvijā un Kanādas bruņoto spēku pavēlniecības vadība, karavīri un citi aicinātie viesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!