Foto: Aizsardzības ministrija

Pirmdien Ādažu poligonā mācību "Saber Strike" ietvaros viesiem notika Lielbritānijas vadīts uzbrukuma un aizstāvības uzdevums un ASV vadīts uzbrukuma vingrinājums.

Lielbritānijas vadītajā uzbrukuma un aizstāvības uzdevumā uzbrukumu veica Polijas rota ar kājnieku kaujas mašīnām "Rosomak", bet aizstāvības uzdevumu pildīja Norvēģijas vieglo kājnieku rota, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā. Savukārt ASV vadītajā uzbrukuma vingrinājumā piedalījās Lielbritānijas rota, kaujas atbalstu sniedza no Norvēģijas atvestie tanki "Abrams", tuvā gaisa atbalstu nodrošināja lidmašīnas "A-10" , kaujas helikopteri "Apache" un bumbvedējs "B-52".

"Esmu ļoti gandarīts, ka mācībās "Saber Strike" mēs varam trenēt spēju koordināciju – ar katru gadu mācības kļūst arvien plašākas un sarežģītākas. Latvijas karavīri šajās mācībās var uzlabot savas spējas strādāt starptautiskā vidē un nostiprināt mūsu valsts pašaizsardzības spējas," paudis ģenerālleitnants Raimonds Graube.

"Mācības "Saber Strike 2016" apvieno 13 dalībvalstis mācību norises vietās trijās Baltijas valstīs, šīs valstis strādā kopā, lai uzlabotu sadarbību un savietojamību. Bet svarīgākais, ko mēs iegūstam šajās mācībās, ir spēja paļauties citam uz citu un uzticība sabiedrotajiem," uzsvēris brigādes ģenerālis Bleiks Ortners.

No 11. jūnija līdz 21. jūnijam Ādažu poligonā un tam pieguļošajās teritorijās norisināsies starptautisko militāro mācību "Saber Strike" lauka taktiskais vingrinājums, kurā piedalīsies vairāk nekā 2100 karavīru no ASV, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Norvēģijas un Polijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!