Foto: LETA

Sestdien, 12. martā, skvērā pie Kongresu nama norisinājās tērpu mākslinieces Ievas Ādamsones akcija "Elīza", kurā Latvijas iedzīvotāji bija aicināti siet maskēšanās tīklus Ukrainas karavīriem.

Kā informēja tērpu mākslinieces pārstāve Inese Lukaševska, solidarizējoties ar sievietēm Ukrainā — siet maskēšanās tīklus, kas patlaban ir ļoti nepieciešami Ukrainas karavīriem, latviešu tērpu māksliniece radījusi akciju "Elīza", kurā iesaistījušās jau vairāk kā 1500 sievietes ne tikai no visas Latvijas, bet arī ASV.

Akcijas rīkotāji aicināja pievienoties ikvienu interesentu, piedaloties kopīgā maskēšanās tīklu pīšanā. Lukaševska atzīmēja, ka Datina maskēšanās tīkli ir viena no lietām, kas ir akūti nepieciešami Ukrainas karavīriem ne tikai lai liktu uz uzkabēm, maskētu mašīnas, bruņutehniku, bet arī lai aizsegtu humāno preču kravas.

Akcijas nosaukums "Elīza" radies no pasakas par meža gulbjiem, kurā tika pīti nātru krekli, lai naktī brāļi nepārvērstos par gulbjiem. Latvijā radītie maskēšanās tīkli ir jau kļuvuši par vienojošu simbolu ne tikai vairākām tautām, bet arī atbalstam cīņā par Ukrainas brīvību, norādīja Lukaševska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!