Foto: LETA
Atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 33. gadadienu, 4. maijā Alūksnē norisinās Nacionālo bruņoto spēku diena.

Alūksnē ceturtdien notika Latvijas un ārvalstu bruņoto spēku, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts policijas un Jaunsardzes vienību un tehnikas parāde.

Pēc parādes norisinājās paraugdemonstrējumi, tostarp Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas kinologu, Valsts policijas koledžas tuvcīņas un Zemessardzes 54. kaujas atbalsta bataljona paraugdemonstrējumus sprādzienbīstamu priekšmetu iznīcināšanā.

Pilssalā pulksten 15 ar Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas orķestra koncertu sākās pasākuma muzikālā daļa, ko turpina Zemessardzes orķestris, Mičiganas Nacionālās gvardes 126. armijas orķestris un Zemessardzes deju ansamblis "Bramaņi". To noslēgs Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra rokgrupa.

Nacionālo bruņoto spēku dienas organizēšanu kādā no Latvijas novadu centriem aizsardzības nozare sāka 2012. gadā, lai iepazīstinātu ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem arī tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālo valsts svētku parādi 18. novembrī Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!