Foto: LETA
Aptuveni 70 cilvēku iepretim pustukšai Rīgas domei protestē pret Rīgas sabiedriskā transporta biļešu cenu paaugstināšanu, novēroja aģentūra LETA.

Protestētāju rokās ir dažādi plakāti, uz kuriem rakstīts "Zaķis pret paša gribu". Tiek skandēti arī saukļi ar tādu pašu saturu.

Pikets notiek gan latviešu, gan krievu valodā, tajā skan arī pašatskaņots muzikālais pavadījums. Tāpat protestētāji sit kājas pret zemi un sit plaukstas, tādējādi paužot savu neapmierinātību.

Lai gan piketa mērķis ir pievērst uzmanību sabiedrības negatīvajam viedoklim par transporta biļešu cenu kāpumu, pasākums notiek iepretim, visticamāk, pustukšai Rīgas domei. Ēkā gaisma deg aptuveni septiņos logos, kas vērsti uz Rātslaukuma pusi.

Protestētāji ir sadevušies rokās un aplī soļo pa Rātslaukumu, skandinot neapmierinātības pilnus saukļus.

Pagaidām pie protestētājiem neviens Rīgas domes pārstāvis nav iznācis.

Jau ziņots, ka no plkst.18.20 līdz plkst.20 Rātslaukumā notiek sabiedriskās iniciatīvas "1.februāris - zaķu diena - visiem!" pārstāvju organizēts pikets pret Rīgas sabiedriskā transporta biļešu cenu paaugstināšanu. Plānotais piketa dalībnieku skaits ir 100 personas.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), jautāts, vai neplāno tikties ar piketētājiem, sacīja, ka šodien nebūs Rīgā, tādēļ tikšanās nebūs iespējama.

Minētā grupa "1.februāris - zaķu diena - visiem!" tīmekļa vietnē "Facebook" piesaistījusi jau vairāk nekā 5800 sekotāju. Lapas mērķis ir aicināt ar biļešu cenu paaugstināšanu neapmierinātos iedzīvotājus paust savu viedokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!