Foto: Reuters/Scanpix

Arī vēlēšanu iecirknī Ukrainas vēstniecībā Latvijā svētdien, 25.maijā, norit valsts prezidenta vēlēšanas. Vēlētāju aktivitāte šoreiz ir augstāka nekā citkārt, portālam "Delfi" sacīja vēstniecībā.

Iecirkņa vēlēšanu komisijas vadītāja Jeļena Fjodorova informēja, ka kopumā vēlētāju sarakstā ir 1826 Latvijā dzīvojoši Ukrainas pilsoņi. Līdz pusdienlaikam savu balsi bija atdevuši 140 cilvēki.

Parasti vēlēšanās Latvijas iecirknī balso ap 400 cilvēkiem, tomēr šoreiz aktivitāte sagaidāma nedaudz augstāka nekā ierasts.

"Delfi" aculiecinieka vēstītais liecina, ka vēlēšanas Rīgā norit sirsnīgā atmosfērā. Uz tām ieradušies vēlētāji arī no Daugavpils, Liepājas un Ventspils.

Kā ziņots, svētdien Ukrainā 35 miljoni vēlētāju dodas uz vēlēšanu iecirkņiem, lai no 21 kandidāta izraudzītos nākamo valsts prezidentu. Sabiedriskās domas aptaujās pārliecinoši vadībā izvirzījies viens no bagātākajiem valsts pilsoņiem uzņēmējs Petro Porošenko, kuram ir izredzes uzvarēt jau pirmajā kārtā.

Vēlēšanu norise ir šaubīga separātistu apsēstajos Doņceksas un Luhanskas apgabalos, kuri solījuši darīt visu, lai vēlēšanas izjauktu. Par vēlēšanu norisi tur pienāk pretrunīgas ziņas un vairāki vēlēšanu iecirkņi šajās pilsētās svētdien nav vēruši durvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!