Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, pārbaudot kaujas gatavību, vairākām bruņoto spēku vienībām piektdien deva uzdevumu aizsargāt divus lidlaukus.

Gaisa spēku aviācijas bāzes lidlauka Lielvārdē un starptautiskās lidostas "Riga" aizsardzībai tika aktivizēts Pretgaisa aizsardzības divizions, Sauszemes spēku kājnieku brigādes rotas līmeņa apakšvienība, kā arī Militārā policija.

"Lidlauki, kā arī cita veida kritiskās infrastruktūras objekti ir būtiski sabiedroto spēku uzņemšanai, tāpēc viena no pirmajām kaujas gatavības pārbaudēm tika saistīta tieši ar šāda uzdevuma veikšanu", paskaidroja bruņoto spēku komandieris, kurš kopā ar uzdevuma izpildes kontroles grupu apmeklēja lidostas "Rīga" aizsardzībai izvērsto vienību. Šādām pārbaudēm ir jākļūst par pastāvīgu elementu vienību sagatavošanai kaujas uzdevumu veikšanai, jo tās vislabāk atspoguļo gan spējas, gan trūkumus apmācību, nodrošinājuma un citās jomās," uzsvēra aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Jau ziņots, ka aizsardzības ministrs uzdeva Nacionālo bruņoto spēku vadībai vienībās pārbaudīt kaujas gatavību.

Saņemot bruņoto spēku komandiera pavēli par kaujas gatavības pārbaudi, vienībai noteiktā laikā un pilnā apbruņojumā būs jāizvēršas un jāieņem pozīcijas noteiktā rajonā ārpus to pastāvīgajiem izvietojumiem, kā arī jāveic mācību uzdevums.

Kaujas gatavības pārbaudes uzdevums ir pārbaudīt un vingrināt ne tikai vienības vadības iemaņas saņemt un dot pavēli, vadīt operāciju un koordinēt uzdevuma izpildi, bet arī pārbaudīt un vingrināt tās apakšvienību spējas veikt izvirzīšanos uz aizsargājamo objektu, izvēršanos un uzdevuma izpildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!