Foto: LETA
Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā šodien aizvadīta Lielā Lieldienu svinēšana, ar plašu amatnieku un pārtikas mājražotāju tirgu, olu krāsošanu un ripināšanu, šūpošanos dažāda veida lielās šūpolēs, leļļu teātra izrādi bērniem, tautiskām dziesmām un dejām, informē muzeja pārstāve Līga Rimšēviča.

Vēsturiski Lieldienās ir saplūdušas tautiskās un kristīgās tradīcijas. Arī Brīvdabas muzejā diena sākās ar dievkalpojumu Usmas luterāņu baznīcā, bija Lieldienu dziesmas un rotaļas ar folkloras kopu "Kokle", leļļu izrāde bērniem "Pasaku sargs", tautas deju ansambļa "Zelta sietiņš" koncerts, muzicēja Hāgenskalna muzikanti.

Par olu krāsošanas tradīcijām stāstīja etnogrāfe Indra Čekstere. Visas dienas garumā notika arī āra spēles un radošā darbnīca bērniem.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ir viens no senākajiem un plašākajiem brīvdabas muzejiem Eiropā. Tā platība ir 87 hektāri un tajā izvietotas 114 senceltnes no visiem Latvijas novadiem. Muzejā notiek krājumu komplektēšanas un glabāšanas, izglītojošais, pētnieciskais un restaurācijas darbs. Nākamgad muzejs svinēs savu simtgadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!