Foto: DELFI
Veicot ielas seguma atjaunošanas darbus, Bruņinieku ielā Rīgā norit velojoslu ierīkošanas darbi, novēroja portāls "Delfi".

Projekta apraksts paredz, ka velojoslas abās ielas pusēs tiek ierīkotas Bruņinieku ielā, posmā no Avotu ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai.

Posmā no Avotu līdz Aleksanda Čaka ielai velojoslas paredzētas 1,25 metru platumā abās ielas pusēs, nodrošinot divvirzienu velosatiksmi. Ielas labajā pusē esošo velojoslu paredzēts nodalīt ar gumijas atdurēm, taču pretējā virziena velojoslu plānots atdalīt ar drošības joslu, kurā tiek izvietoti norobežojošie stabiņi.

Savukārt Bruņinieku ielas posmā no Čaka līdz Krišjāņa Barona ielai labajā ielas pusē esošo velojoslu plānots nodalīt ar drošības joslu un gumijas atdurēm, savukārt pretējā pusē velojoslu paredzēts atdalīt ar drošības joslu no autonovietnēm. Lai nodrošinātu automobiļu neuzbraukšanu uz velojoslas, starp autostāvvietu un velojoslu tiek uzstādītas gumijas atdures.

Tāpat pirms krustojuma ar Krišjāņa Barona ielu velobraucējiem tiek paredzēta apstāšanās zona, lai veiktu kreiso pagriezienu.

Posmā no Krišjāņa Barona līdz Krišjāņa Valdemāra ielai abās ielas puses esošajām velojoslām plānots izvietot gumijas atdures.

Jau vēstīts, ka vēl vairākas velojoslas plānots izveidot vairākās Rīgas apkaimēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!