Foto: LETA

Zemessardzes 25. gadadienas pasākumos Rīgā, 11.novembra krastmalā, sestdien bija iespējams vērot Nacionālo bruņoto spēku (NBS) paraugdemonstrējumus un iepazīties ar NBS ekipējumu.

Krastmalā iespējams aplūkot Latvijas bruņoto spēku ekipējumu, tehniku un ieročus, kā arī ASV bruņoto spēku tanku "Abrams" un kaujas mašīnu "Bradley", informēja Aizsardzības ministrijā.

Apmeklētāji var apskatīt arī divus kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņutehnikas CVR(T) modeļus - izlūkošanas kaujas mašīnu "Scimitar" un kaujas elementu piegādei paredzēto bruņutransportieri "Spartan".

Pasākumā arī paredzēts koncerts, kur piedalīsies Uldis Marhilēvičs, Liene Šomase, Ieva Vēvere, Inga Meijere, Aleksandrs Dimitrovs, Nacionālo bruņoto spēku orķestris diriģenta Andra Grizāna vadībā, kā arī Zemessardzes orķestris diriģenta Anda Kareļa vadībā u.c.

Šā gada 23. augustā Zemessardze atzīmē 25. dibināšanas gadadienu. Šo gadu laikā Zemessardze ir izveidojusies par skaitliski lielāko Nacionālo bruņoto spēku struktūru un valsts aizsardzības pamatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!