Foto: DELFI

Politiķa Aināra Šlesera ("Latvija pirmajā vietā") un viņa atbalstītāju rīkotā ar Rīgas pašvaldību nesaskaņotā pasākumā trešdien, 25. augustā, Doma laukumā cilvēki bija pulcējušies, lai ar dziesmām paustu savu attieksmi pret varas īstenoto "sabiedrības šķelšanu" un aizstāvētu tiesības uz izvēles brīvību, novēroja portāls "Delfi".

Pēc sanākšanas sākumā kopīgi nodziedātās Latvijas himnas un "Bēdu manu lielu bēdu" klātesošos uzrunāja Šlesers, kurš sacīja, ka skolas neesot gatavas 1. septembrim, novēroja portāls "Delfi".

Viņš arī pauda bažas par skolēnu testēšanu, uzsverot, ka apstākļi spiedīs vecākus vakcinēt bērnus vai lemt par tālmācību. Politiķis arī retoriski vaicāja, kas notiks, ja no darba tiks atlaisti visi nevakcinētie. Politiķis pieminēja valsts ārējo parādu un norādīja, ka jādara viss, lai apturētu parāda audzēšanu.

Pēc viņa ievadvārdiem sekoja arī citas uzrunas, kā arī klātesošie dziedāja dziesmas.

Rīgas domē portālam "Delfi" iepriekš apstiprināja, ka pašvaldībā nav saņemts iesniegums par šāda pasākuma rīkošanu.

Šobrīd spēkā esošais normatīvais regulējums paredz, ka organizētos piketos/protestos/mītiņos drīkst pulcēties līdz 50 cilvēkiem.

Portāls "Delfi" novēroja, ka Doma laukumā sapulcējušies vairāk nekā pussimts cilvēku. Klātesošo skaits varētu būt vismaz 150, liecina "Delfi" aplēses.

Valsts policijā (VP) portāls "Delfi" uzzināja, ka trešdienas vakarā akcijā bija sapulcējušies līdz 200 cilvēku.

VP vērtē notikušo, taču jau tagad saskata pārkāpumus.

Politiskā spēka izplatītajā preses paziņojumā iepriekš bija norādīts, ka partija "Latvija pirmajā vietā" iestājas par izvēles brīvību visos jautājumos. Iedzīvotāji tika aicināti dziedot paust savu attieksmi.

Pēdējo nedēļu laikā Rīgā un Latvijā notikušas vairākas protesta akcijas, kuru dalībnieki pauduši savu nostāju pret virkni sabiedrības uzmanības lokā esošu jautājumu, kā arī Saeimas un valdības lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!