Foto: LETA
Vairāki desmiti cilvēku ar svecītēm un ziediem pasākumā piemin pirms pieciem gadiem Zolitūdes traģēdijā bojāgājušos, novēroja aģentūra LETA.

Vairāki pasākumu dalībnieki ieradušies arī ar bērniem. Pie traģēdijā bojāgājušajiem veltītā pieminekļa jau novietotas vairāki desmiti svecīšu, no tām izveidojot ciparu "54".

Pasākumā atrodas gan Valsts policijas, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki.

Jau pulksten 16.45 traģēdijas vietā, Priedaines ielā 20, notika pareizticīgo mise bojāgājušo piemiņai un pēc tā sākās oficiālā piemiņas pasākuma daļa, kurā piedalās biedrības "Zolitūde 21.11." biedri, traģēdijā bojāgājušo tuvinieki un cietušie, glābšanas operācijas dalībnieki, valsts un pašvaldības pārstāvji un citi iedzīvotāji.

Piemiņas pasākumu apmeklēja arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Rīgas domes pārstāvji, tostarp mērs Nils Ušakovs (S), vicemērs Andris Ameriks (GKR) un Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR). Tāpat pasākumā piedalījās iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) un VUGD amatpersonas.

Klātesošie uz liela ekrāna varēja noskatīties dokumentālo filmu par notikušo traģēdiju, savukārt pēc tam sekoja klusuma brīdis.

Piemiņas pasākuma laikā līdz pulksten 19 skanēs mūzikas skaņdarbi, turpināsies dažādu videomateriālu par traģēdiju demonstrēšana un paralēli tam pasākuma dalībnieki var nolikt svecītes pie sētas, kas ierobežo bijušo lielveikala "Maxima" teritoriju.

Kā ziņots, 2013. gada 21. novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Būveksperti secinājuši, ka traģēdija notika, jo bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, tādēļ tas iegruva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!