Foto: LETA
Vecrīgā piektdien norisinājās jau par tradīciju kļuvušais ekumeniskais Krustaceļa gājiens, kuru apmeklējis prāvs cilvēku pulks.

Jau ziņots, ka 25. martā šogad ir Lielā piektdiena. Rietumu kristīgajā baznīcā tiek pieminēta Jēzus Kristus nāves diena - tā tiek uzskatīta arī par cilvēces grēku izpirkšanas dienu. Šajā dienā katoliskā baznīca lūdzas par visiem - ticīgiem un neticīgiem cilvēkiem.

Tradicionālais ekumeniskais Krustaceļš šogad Vecrīgas ielās noritēja jau desmito gadu. Krustaceļš sākās pie Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles, kur uzrunu teica Rīgas arhibīskaps - metropolīts Zbigņevs Stankevičs, bet noslēdzās - pie Rīgas Doma ar arhibīskapa Jāņa Vanaga uzrunu.

Kopumā ceļā bija septiņas apstāšanās vietas. Katrā no tām tika lasīti fragmenti no Svētajiem Rakstiem, tika lūgta piedošanas lūgšana un pārdomām piedāvātas īsas meditācijas. Ar krusta ceļā teiktajām meditācijām iespējams iepazīties šeit.

Krustaceļā šogad tika pārdomāta Dieva žēlsirdība, kas atklājas Jēzus stāstītajā līdzībā par pazudušo dēlu, iepriekš vēstīja Latvijas Romas katoļu baznīcas informācijas centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!