Foto: DELFI

Ceturtdienas, 2. jūnija, rītā pie Saeimas nama Vecrīgā pulcējušies daži desmiti cilvēku, lai piketā protestētu pret Civilās savienības likumprojektu, ko šodien plānots skatīt Saeimā.

Piketu pieteikusi Ainara Šlesera politiskā partija "Latvija pirmajā vietā", kas to nodēvējusi par "piketu par dabisku ģimeni".

Kā novēroja portāls "Delfi", sanākušie tur plakātus ar saukļiem "Par dabisku ģimeni", "Civilās savienības likumam – nē!", kā arī citiem. Sanākušo vidū ir arī bērni.

"Delfi" jau ziņoja, ka pirms nedēļas pie Saeimas notika protests, kurā parlamenta deputātus mudināja atbalstīt Civilās savienības likumprojektu. Saeimā galīgajā lasījumā to bija paredzēts skatīt jau pagājušajā nedēļā, bet pēc NA priekšlikuma likumprojekts no dienaskārtības tika izslēgts.

Plānots, ka Saeima par to varētu spriest ceturtdien, 2. jūnijā.

2020. gadā Satversmes tiesa spriedumā par neatbilstošu valsts pamatlikumam atzina Darba likuma normu, kas neparedz aizsardzību un atbalstu viendzimuma pāriem saistībā ar bērna piedzimšanu tādā apmērā, kā tas likumā noteikts bērna tēvam.

Lai izpildītu Satversmes tiesas spriedumu, Tieslietu ministrija (TM) izstrādāja Civilās savienības likumprojektu. Ar kuru paredz nodrošināt, ka civilajās savienībās sastāvošas personas kļūst valstij "redzamas" un tām ir likumā nodrošināts minimālais nepieciešamais tiesiskais regulējums.

Likumprojekts paredz civilās savienības noslēgšanas un izbeigšanas procesu, kā arī civilās savienības pušu savstarpējās attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!