Foto: LETA
Ceturtdienas rītā Rīgā tika slēgts Augusta Deglava ielas pārvads, un galvaspilsētā izveidojās pamatīgi sastrēgumi.

"Delfi" jau ziņoja, ka ceturtdienas rītā autovadītājiem, kuri vēlas šķērsot Jorģa Zemitāna, tiltu bija jārēķinās, ka ierastās vienas minūtes vietā tilta šķērsošana var prasīt vairāk nekā septiņas minūtes. Sastrēgums izveidojies arī Piedrujas ielas posmā no Kaibalas ielas līdz Vestienas ielai, kur nepilnas minūtes vietā posmā var nākties pavadīt vairāk nekā septiņas minūtes.

Krietni ilgāks laiku nācās pavadīt arī Vietalvas, Vestienas, Vaidavas, Kastrānes, Ieriķu un Matīsa ielā. Palēnināta transportlīdzekļu plūsma ir arī Braslas ielā.


Lielākie sastrēgumi saskaņā ar "Balticmaps.eu" informāciju pagaidām gan ir ielās, kur tie veidojas ik darba dienas rītu, proti, uz Bauskas, Buļļu un Mūkusalas ielām, Vienības gatves, kā arī Vanšu tilta.

Portāls "Delfi" tiešraidē devies novērot situāciju Rīgas ielās.

Kā raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Aleksandrs Bukēvičs, ''rīdziniekiem jāsaprot, ka tā ir ārkārtējas situācija, jo no Rīgas ir izgriezta būtiska transporta maģistrāle''. "Tas nevar neietekmēt Rīgas dzīvi kopumā," norādīja Bukēvičs, "šobrīd, ņemot vērā, ka ierobežojumi saistīti ar drošību, mēs arī operatīvo transportu nelaidīsim pāri." Viņš norādīja, ka gājēji un velosipēdisti tiltu var šķērsot.

Portāls "Delfi" jau ziņojis, ka VP priekšnieks Ints Ķuzis trešdien norādīja – satiksmes pārvads būs slēgts līdz brīdim, kad Rīgas dome iesniegs Būvniecības valsts kontroles birojā (BVKB) dokumentāciju, kas apliecina tilta konstrukciju drošumu.

Satiksmes pārvada slēgšanas dēļ no ceturtdienas "Rīgas satiksme" (RS) izstrādājusi izmaiņas 11., 22. trolejbusa un 3., 6., 13., 47., 50., 51. un 52. autobusa maršrutiem. 11. trolejbusa maršruts no ceturtdienas tiks slēgts.

Trešdien Ķuzis atzina, ka līdz pēdējam brīdim cerējis – tiltu nebūs nepieciešams slēgt. Saskaņā ar viņa pausto tiklīdz tiks saņemta nepieciešamā dokumentācija, tilts uzreiz tiks atbloķēts.

Vēstīts, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) satiksmes pārvada slēgšanas dēļ varētu rūpīgāk šķirot izsaukumus, tādējādi cenšoties mazināt NMPD neraksturīgas palīdzības sniegšanu. NMPD gan norādīja, ka palīdzība būs pieejama visiem smagi sasirgušajiem vai traumētajiem.

Jau vēstīts, ka pēc BVKB ekspertu secinātā par Deglava tilta Rīgā bīstamo stāvokli iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ("KPV LV") licis policijai slēgt satiksmi pār Deglava tiltu.

Arī VP uzskata, ka Deglava tilta tehniskais stāvoklis rada nopietnas bažas par tā ekspluatācijas drošību, un tilts ir jāslēdz līdz ekspertīzes slēdzienam, portālam "Delfi" iepriekš atzina Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!