Trešdien, 4. augustā, Saeimas deputāta Alda Gobzema rosinātā protestā Vecrīgā pie parlamenta pret "obligātu vakcināciju" pret Covid-19 pulcējušies vairāk nekā 1000 cilvēki, novēroja portāls "Delfi".

Gobzems trešdien Saeimas sēdē, tāpat kā iepriekš savā kontā sociālajā tīklā "Facebook", skubināja ikvienu nākt pulksten 20 pie Saeimas un protestēt pret "piespiedu vakcināciju".

Sākotnēji deputāts netika ielaists teritorijā pie Saeimas, kam pieeju bija norobežojusi policija, taču deputāts vairākkārt uzsvēra, ka bez Saeimas pilnvarojuma viņu izdot kriminālvajāšanai vai citām sankcijām "neviens nedrīkst" viņam pieskarties. Beigu beigās viņš tika ielaists.

Kā novēroja portāls "Delfi", protestā sākotnēji bija pulcējušies vairāk nekā 500 cilvēki. Pakāpeniski cilvēku skaits turpinājis pieaugt, līdz pulksten 21 klātesošo skaits pārsniedza 1000 dalībnieku, novēroja portāls "Delfi". Pie valdības mājas pa Brīvības ielu šī protesta dēļ uz laiku bija ierobežota sabiedriskā transporta kustība.

Gobzems notiekošo pārraidīja tiešraidē savā "Facebook" kontā, kur izskanēja, ka pret viņu sākts administratīvais process saistībā ar cilvēku pulcēšanu. Pats deputāts pauda, ka ir gatavs, ka pret viņu tiks sākts kriminālprocess. Neskatoties uz to viņš skubināja visiem klātesošajiem būt miermīlīgiem un iztikt bez vardarbības, aicinot "bučot" policistus.

Pulksten 20.30 sapulcējušies ļaudis devās Brīvības pieminekļa virzienā, kur paredzēts "skaitīt" Tēvareizi. Pēcāk visi došoties uz Ministru kabinetu, solīja Gobzems.

Kā solīts, pie Brīvības pieminekļa sanākušie cilvēki lūdza Tēvareizi, kā arī dziedāja Latvijas himnu, bet, tikuši līdz Ministru kabinetam, sāka skandēt "Atlaist Saeimu" un "Kariņ, atkāpies". Gobzems gan sapulcētajiem apliecināja, ka valdības mājā šobrīd nevienas amatpersonas vairs nav.

Sanākušie skandēja arī saukļus "Brīvība!" un "Latvija!", bet piketa noslēgumā – "Atlaist Saeimu!".

Kā novēroja portāls "Delfi", Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (NA) namam pastiprināta apsardze. Mūrnieces došanos prom no Saeimas nama savā video tiešraidē fiksēja Gobzems.

"Delfi" jau vēstīja, ka pēc plašām diskusijām Saeimas vairākums trešdien konceptuāli atbalstījis likumprojektu par tiesībām atlaist darbinieku bez sadarbspējīgā Covid-19 sertifikāta. Deputāti arī atbalstīja steidzamības noteikšanu likumprojektam. Lai grozījumi stātos spēkā, par tiem vēl otrajā – galīgajā – būs jālemj Saeimai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!