Foto: DELFI

Vanšu tilts, VEF pārvads, Zemitānu tilts - tie ir tikai daži no Rīgas maģistrālo artēriju "rūpjubērniem", kuru stāvoklis nav no tiem labākajiem, tāpēc tiek plānota vērienīga aizņemšanās, remonti un neizbēgami ar tiem arī sastrēgumi. Portāls "Delfi" aizvadītajās brīvdienās devās aplūkot, cik bēdīga tad ir situācija uz galvaspilsētas tiltiem.

"Delfi" jau ziņoja, ka Valsts kontrole, publiskojot revīzijas ziņojumu par tiltu stāvokli un uzturēšanu vairākās pašvaldībās, situāciju aprakstīja kā bumbu ar laika degli, tomēr Rīgas tilti no braukšanas viedokļa šobrīd ir droši. Tiesa, dažu tiltu tehniskais stāvoklis vairs nav apmierinošs, tādēļ Rīgas dome plāno aizņemties vairāk nekā 100 miljonus eiro četru tiltu un Mūkusalas krastmalas atjaunošanai. Izsludināti pirmie iepirkumi.

Rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs jārēķinās ar neērtībām tuvākajos gados, jo īpaši tāpēc, ka turpinās Deglava un Brasas tilta remonts, paralēli jau ir sākta un vēl vairākus gadus notiks dažādu ar "Rail Baltica" saistītu projektu īstenošana kā pilsētas centrā, tā citviet.

Rīgā pavisam ir 139 tilti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!