Foto: Publicitātes attēli

Interneta tirdzniecības milžu "Amazon" un "Ebay" piedāvājumā nonākušas lelles, kuras ražotājs centies izveidot pēc Otrā pasaules kara latviešu leģionāru līdzības, portālu "Delfi" informēja kāds vērīgs aculiecinieks.

Spēļu un kolekcionāru lelli "Stefans Kasatkins" izveidojusi Honkongā bāzētā rotaļlietu un modeļu izstrādes kompānija "Dragon Models Limited". Tās mājaslapā norādīts, ka Stefans pirmo reizi darināts un tirgots jau 2003. gadā.

Lelle gan nav autentisks leģionāru vizuālā izskata atdarinājums un par saistību ar Latviešu leģionu liecina vien grūti saskatāma apkakles zīmotne ''saulīte'', vēsturiski tā bija paralelograma formas pamatne no melnas krāsas vilnas auduma. Laukuma centrā ar baltas krāsas zīda diegiem karavīriem bija izšūta saulīte – Latvijas armijas simbolika.

Pie lelles apraksta pievienota norāde par Dancigu jeb mūsdienu Gdaņsku, kā arī minēts, ka Stefans bijis 15. ieroču SS grenadieru divīzijas ierindā.

Lelles cenu entuziasti un tās īpašnieki tirgošanā noteikuši no 39 līdz 79 ASV dolāru apmērā, pieskaitot klāt piegādes izmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!