Foto: Publicitātes attēli
Aizvadītajā septītajā sarunu festivālā "Lampa" notika 222 pasākumi. Festivāls divās dienās pulcēja vairāk nekā 6000 cilvēku. Pasākumi notika gan klātienē uz 24 skatuvēm Cēsu pilsētvidē, gan tiešraidē dažādās platformās, tostarp portālā "Delfi", gan arī 37 kopā skatīšanās vietās visā Latvijā, informē pasākuma rīkotāji.

Festivālu bija iespējams apmeklēt klātienē droša pasākuma formātā, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu.

Šogad sarunu festivāla virstēma bija "cieņa", aicinot veidot attiecības sabiedrībā un personīgajā telpā uz cieņpilniem pamatiem. Festivāla programmā bija plašs sarunu tēmu klāsts – demokrātijas būtība, reliģija un juridiski jautājumi, dažādas ģimenēm aktuālas tēmas, cilvēka un vides attiecības, iekļaujoša sabiedrība, jaunās tehnoloģijas, garīgā veselība, izglītību un citas.

""Lampas" komanda ir gandarīta un pacilāta, ka šogad festivāls varēja notikt ne vien tiešraidē, bet arī klātienē "Lampas" mājvietā Cēsīs. Festivāla spēks ir tā aizrautīgā komanda, dalībnieki un apmeklētāji, kam ir tuvas "Lampas" vērtības. Paldies ikvienam par sadarbošanos un sapratni tik sarežģītā laikā," pauda Sarunu festivāla "Lampa" direktore Ieva Morica.

Lielākā daļa festivāla pasākumu bija skatāmi tiešraidē festivāla mājaslapā un "LMT Straume". Pakāpeniski nedēļās laikā sarunu ieraksti tiks ievietoti festivāla mājaslapā www.festivalslampa.lv, kur tie bez maksas būs pieejami ikvienam interesentam.

Festivālā piedalījās arī portāls "Delfi" ar divām pašu rīkotām diskusijām. Par aizvadīto sarunu "Vai 'sargsuns' Latvijā ir cienīts un paēdis?" sīkāk var lasīt šeit, savukārt par diskusiju "Cieņpilna dzīve ģimenei, kurā ir pastāvīgi aprūpējams tuvinieks" – šeit.

Sarunu festivāla kulminācija bija sestdienas vakarā, kad Cēsīs Ruckas parkā un tiešraidē notika viens no visdrosmīgākajiem un ierasti apmeklētāju gaidītākajiem notikumiem "Politiķu cepiens", ko vadīja Jānis Skutelis. Šogad ilggadējie festivāla "Lampa" kurbulētāji Rūdolfs Kugrēns, Anete Konste, Edgars Bāliņš un aktieris Jānis Kronis cepināja iekšlietu ministri Mariju Golubevu (AP), tieslietu ministru Jāni Bordānu (JKP) un Saeimas deputātu Vjačeslavu Dombrovski. Par cepiena spārnoto frāzi kļuva Bordāna izteikums "Aiz loga jau 21. gadsimts."

Politiķi nepalika atbildi parādā cepinātājiem, asprātīgi apliecinot, ka viņiem netrūkst dūšas pasmieties par sevi un ļaut to darīt citiem, piemēram, Bordāns atzina, ka arī ceļojumos dodas uz konservatīvām ārzemēm un kārtīgi "pagrilēja" arī pašus cepinātājus. Golubeva atklāja, ka "Lampa" ir viņas pirmais festivāls šogad, un ja citiem cilvēkiem bija "Rīga-Jūrmala", viņai bija Rīga-Daugavpils-robeža. Savukārt Dombrovskis ironizēja, ka tie paši cilvēki, kas pirms 10 gadiem rosināja iesaistīties politikā, tagad brīnās, ko viņš dara politikā.

Politiķu cepiens tiešraidē bija vērojams arī portālā "Delfi"'. Tā ierakstu un bilžu galeriju var redzēt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!