Foto: LETA
Gatavojoties trešdienas vakarā gaidāmajiem protestiem Rīgā, drošības iestādes ar pūļa kontroles žogiem ieskāvušas Ministru kabineta ēku, liecina aculiecinieku novērojumi.

Sākotnēji Rīgas domē tika saņemti trīs privātpersonu pieteiktas sapulces pie Prezidenta pils un Brīvības pieminekļa laika posmā no pulksten 20 līdz 21.30, taču pieteikumus iesniedzēji atsauca.

Otrdienas rītā pašvaldība saņēmusi vēl vienu privātpersonas pieteikumu par piketa rīkošanu no pulksten 19.30 līdz 21.30 Pils laukumā. Pieteikums likumā noteiktā kārtībā nosūtīts izskatīšanai tiesībsargājošām iestādēm.

Piketa mērķis ir paust protestu pret plānotajiem grozījumiem Covid-19 infekcijas pārvaldības likumā.

Kā skaidroja domē, pašvaldība jebkurā gadījumā rīkosies savas kompetences ietvaros – pamatā tā ir Rīgas pašvaldības policijas iekļaušanās Valsts policijas (VP) izstrādātā rīcības plānā.

Rīgas domē uzsver, ka katrs sabiedrības loceklis ir individuāli atbildīgs par valstī noteikto likumu un normatīvu ievērošanu.

Jāatgādina, ka valstī sakarā ar Covid-19 izplatību, joprojām spēkā ir vairāki epidemioloģiskās drošības pasākumi.

Ministru kabineta noteikumi nosaka, ka gadījumā, ja 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju ir mazāks par 100, līdz brīdim, kamēr tas nepārsniedz 120, ārtelpās var pulcēties ne vairāk kā 50 personas (neskaitot cilvēkus, kuri saistīti ar gājiena vai piketa norises organizēšanu).

Jau ziņots, ka Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Covid-19 infekcijas pārvaldības likumā, kas nosaka darba devējam tiesības atlaist darbinieku bez sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!