Foto: LETA

Sākot no otrdienas, 3. novembra, Rīgas domes sociālā tīkla "Facebook" kontā rīdzinieki aicināti nobalsot par labāko pilsētas logo un saukli, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē (RD).

Kā ziņots, pašvaldība izsludināja konkursu par logotipa un saukļa izstrādi, lai atrastu "radošākās, mūsdienīgākās un saturīgākās idejas Rīgas vizuālajai identitātei".

Konkursam tika iesūtīti 159 darbi, kurus vērtēja žūrijas komisija. Izskatījusi iesūtītos logotipus, komisija vienojās rīdzinieku vērtējumam nodot astoņus no tiem. Visos priekšlikumos ietverts logotips kopā ar saukli.

Atbilstoši konkursa nolikumam, tagad lēmums jāpieņem rīdziniekiem. RD aicina ikvienu atbalstīt to darbu, kurš patīk vislabāk un kurš precīzāk raksturo Latvijas galvaspilsētu.

Pēc žūrijas komisijas locekļu priekšlikuma paredzēta arī iespēja neatbalstīt nevienu no piedāvātajiem logotipiem. Nobalsot var tikai par vienu variantu un tikai vienu reizi.

Balsošana notiks līdz 19. novembrim.

Galīgais vērtējums tiks noteikts, summējot žūrijas balsojumu un sabiedrības balsojuma sociālajos tīklos.

Konkursa vērtēšanas komisijas sastāvā ir žurnālisti un mediju eksperti Anita Daukšte, Jānis Domburs, Ēriks Stendzenieks, Filips Rajevskis, Juris Šleiers, Latvijas Kultūras akadēmijas rektore, profesore Rūta Muktupāvela, kā arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, būvvaldes vadītājs Ingus Vircavs, aģentūras "Rīgas pilsētas arhitekta birojs" direktors Gvido Privcis, Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p. i. Laila Ivāna, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes Pilsētas svētku noformējuma nodaļas projektu koordinators Ričards Štrauhs, Rīgas pilsētas būvvaldes Pilsētvides dizaina pārvaldes Reklāmas saskaņošanas nodaļas vadītāja vietniece Liene Pirktiņa.

Ar konkursa nolikumu un visiem iesūtītajiem darbiem var iepazīties Rīgas pilsētas būvvaldes mājaslapā.

Konkursa naudas balvas fonds ir 3500 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!