Foto: DELFI
Pamatīgus ledus blāķus šajās dienās var manīt Ogres upē, kur pie dzelzceļa tilta izveidojies ledus sastrēgums.

Kā novēroja portāls "Delfi", sestdien vairāki desmiti cilvēku no gājēju tilta iemūžināja un apskatīja ledus blāķu sastrēgumu. Tāpat vairāki cilvēki devās pie dzelzceļa tilta, kur daži no ledus gabaliem bija "uzstūmušies" uz tilta balstiem.

Latvijas upēs galvenokārt turpinās ūdens līmeņa paaugstināšanās, tikai atsevišķos Kurzemes un Zemgales upju posmos sākusies pakāpeniska ūdens līmeņa pazemināšanās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Daugavas pietekās – Aiviekstē, Ogrē, Lielajā Juglā un Mazajā Juglā – ūdens līmenis paaugstinājās par 16-39 centimetriem, sestdien vēstīja LVĢMC.

Ogrē piektdien ap pusdienlaiku sākās ledus iešana, tādēļ strauji paaugstinājās ūdens līmenis pie Ogres novērojumu stacijas, bet pazeminājās pie Lielpēču novērojumu stacijas. Ūdens līmenim pazeminoties pie Ogres novērojumu stacijas, upes krastos palika ledus krautņi, kā arī novērojama reta ledus iešana, atzīmē LVĢMC.

Tomēr posmā starp Līko tiltu un dzelzceļa tiltu joprojām saglabājas ledus sastrēgums, vietām ir novērojami vaļumi. Kā informē LVĢMC, Ogres ietekā pie Daugavas joprojām ledus sega.

Jau ziņots, ka piektdien vižņu dēļ Ogrē uz brīdi tika apturēta vilcienu kustība. Kravas vilciens pats apstājies, jo sajusts, ka uz sliedēm atrodas šķērslis, taču daļa sastāva tam jau pārbraukusi pāri. Vilciens atsācis savu kustību, bet operatīvie dienesti solījuši turpināt novērot situāciju uz tilta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!