Foto: LETA

No 1. janvāra starppilsētu mikroautobusu maršrutu galapunkts pārcelts no Rīgas maršruta taksometru stacijas ("Rīgas MTS") iepretī tirdzniecības centram "Origo" uz Rīgas starptautisko autoostu.

Savukārt maršruta Nr. 6848 Rīga-Sarma-Baldone galapunkts būs pieturā "Elizabetes iela".

"Rīgas MTS" no 1. janvāra vairs nevarēs tikt izmantota kā reģionālo autobusu maršrutu galapunkts saistībā ar to, ka zemes īpašnieks ir uzteicis nomas līgumu.

Attiecīgajā pieturā apstājas trīs pārvadātāju - AS "Rīgas taksometru parks", "Liepājas autobusu parks" un "CATA" - autobusi. Pieturvietā "Rīgas MTS" tika sākti maršruti virzienā uz Jūrmalu, Mārupi, Baložiem, Ķekavu, Baldoni, Siguldu un citām apdzīvotām vietām.

Līdz šim ik gadu pieturā "Rīgas MTS" tika sākti un noslēgti 207 549 reisi, tādējādi tā bija viena no noslogotākajām reģionālo maršrutu autobusu pieturām.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja pasažieru un kravu pārvadājumu jomā. Tās darbība galvenokārt saistīta ar sabiedriskā transporta - pasažieru pārvadājumu ar autobusu un vilcienu - plānošanu, licenču izsniegšanu kravu un pasažieru komercpārvadājumiem un atļauju izsniegšanu starptautisko pārvadājumu veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!