Foto: LETA
Ziediem un baloniem, kā arī plakātiem rokās pirmdien 9. maija svinētāji devās pieteiktajā gājienā.

Lai gan sākotnēji bija pieteikti divi gājieni, pasākumu rīkotāji tomēr vienojās par viena kopīga gājiena rīkošanu, un tas pirmdien pulcēja gan lielus, gan mazus svētku svinētājus.

Gājiens notika no plkst. 15.30 līdz plkst. 17.00 un virzijās pa maršrutu Slokas ielas un Kalnciema ielas krustojums-Slokas iela-Uzvaras parks.

Gājienu bija pieteikušas Margarita Dragile un Elizabete Krivcova, norādot, ka tā mērķis ir "Atcerēties ģimenes locekļus, kuri Otrā pasaules ka

Ar skaļiem "urrā" saucieniem cilvēku pūlis sāka savu kustību uz gājiena galamērķi.

Gājiena sākumā jaunieši karavīru formai līdzīgās drēbēs nesa lielu plakātu, uz kura rakstīts - "Tā ir viņu uzvara un mūsu atmiņas," gajiena norisi atreferē aģentūra LETA.

Pasākuma skaļruņos tika spēlētās kara laika dziesmas. Tika skandināta arī informācija par gājiena norisi. Cilvēki caurmērā bija priecīgi, viņi bildējās un draudzīgi sarunājās, viens otram stāstīja par līdzpaņemtajos foto redzamajiem cilvēkiem.

Gājiena dalībniekus uzraudzīja vairākas policijas ekipāžas.

Gājiena dalībniekiem ienākot Uzvaras parkā, klātesošie viņus sveica ar ovācijām, māja ar rokām un apsveica "Uzvaras dienā".

Cilvēki dziedāja dziesmas un, ienākot pieminekļa teritorijā, gājiena dalībniekus pavadīja dziesma "Uzvaras diena".

Kopumā gājiens pulcēja ap 4000 dalībnieku.

Gājienus ar nosaukumu "Nemirstīgo pulks" iedibināja Krievijā. Šogad gājienus bija plānots rīkot vairākās Latvijas pilsētās, bet dažādu iemeslu dēļ tie nenotika.

Šogad aprit 71 gads, kopš Eiropā noslēdzās Otrais pasaules karš, kas bija lielākais bruņotais konflikts cilvēces vēsturē un prasīja vismaz 70 miljonu cilvēku dzīvības.

Tāpat kā citus gadus, arī šogad, plašākās 9. maija svinības paredzētas Rīgā, pie tā dēvētā "Uzvaras pieminekļa" - pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!