Foto: LETA

Trešdien Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Onkoloģijas centrā tika atklātas izremontētās pacientu uzņemšanas telpas, portāls "Delfi" uzzināja slimnīcā.

Uzņemšanas telpu atjaunošanai tika izmantots Valsts galvotais aizdevums – 88 469 eiro.

Jau sākot no ceturtdienas, 17. oktobra, atjaunotajās uzņemšanas telpās uzturēsies pacienti, lai iestātos ārstēšanai Latvijas Onkoloģijas centrā.

Latvijas Onkoloģijas centra remonts sākās maija beigās. Tas bija nepieciešams, jo telpās, kādas tās bija pirms remonta, nebija iespējams strādāt atbilstoši juridiskajām, tehniskajām un morālajām prasībām.

Latvijas Onkoloģijas centra uzņemšanas nodaļā tagad ir ierīkotas mūsdienīgas un ērtas pacientu reģistrācijas un pieņemšanas telpas ar vairākām atsevišķām kabīnēm. Tāpat ir paplašinātas uzgaidāmās telpas, kur tagad ir vairāk ērtu sēdvietu pacientiem, gaidot reģistrāciju uzņemšanai stacionārā, norāda slimnīcā.

Darbosies elektroniskā rindu vadības sistēma.

Remonta un telpu pārbūves gaitā uzlabotas divas pacientu apskates telpas, kurās ir arī sanitārās telpas, kas pēc pacientu reģistrācijas ļaus ātrāk sagatavot pacientus pārvešanai uz nodaļām.

Veselības ministre Ilze Viņķele (A/P) vēlēja, lai "pacientiem, kas ienāk Latvijas Onkoloģijas centrā caur šo uzņemšanas nodaļu, vienmēr ir sajūta, ka viņi ir gaidīti, aprūpēti un ir drošās rokās. Jaunās telpas apliecina Austrumu slimnīcas gatavību domāt par pacientu vajadzībām un pozitīvu pieredzi, vienlaikus neaizmirstot arī par privātumu."

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis norādīja, ka ir domāts par ērtu un diskrētu apstākļu radīšanu pacientiem, kā arī viņu tuviniekiem. Pēc viņa teiktā, slimnīcas "virsuzdevums ir radīt paļāvību un pārliecību, ka šeit – Austrumu slimnīcas Latvijas Onkoloģijas centrā pacients saņems labāko iespējamo attieksmi un ārstēšanu".

Tuvāko nedēļu laikā tiks uzsākta stacionāra Latvijas Onkoloģijas centrs galvenās ieejas pārbūve, izbūvējot pandusu pacientiem ar kustību traucējumiem, kā arī nodrošinot kvalitatīvu savienojumu ar stacionāru Gaiļezers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!