Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Rīdzinieki un pilsētas viesi Rātslaukumā, pie Kongresu nama, Vecrīgā un citur centrā lustējas un sagaida Jauno 2023. gadu. Portāls "Delfi" iemūžinājis svinētājus.

Sanākušo vidū ir gan gados jauni cilvēki, gan vecāka gadagājuma cilvēki. Tāpat koncerta klausītāju vidū ir arī ģimenes ar bērniem.

Vestīts, ka Rīgas pašvaldība aicināja ikvienu 31. decembra vakarā apmeklēt laukumu pie Rīgas Kongresu nama vai Rātslaukumu, kur no pulksten 21 līdz 2 var baudīt gan kultūras programmu ar dažādu mūziķu uzstāšanos, gan gaismas un mūzikas improvizāciju.


Kā informē Rīgas domē, laukumā pie Rīgas Kongresu nama primāri jauniešu auditorijai uzstājas humorroka grupa "Pirmais kurss", grupa "Carnival Youth", reperis Ansis ar pavadošajiem mūziķiem, kā arī repa apvienība "Kreisais krasts". Pasākumu vadīs Aivis Ceriņš.

Savukārt Rātslaukumā plašākai auditorijai muzicē rokgrupa "Dzelzs Vilks", Ralfs Eilands ar pavadošajiem mūziķiem, bungu un dūdu grupa "Auļi", kā arī alternatīvā roka grupa "Sudden Lights". Pasākumu vadīs Uģis Joksts.

Abās norises vietās gadumijā – pulksten 00 – papildus kultūras programmai ir paredzēta arī neliela gaismas un mūzikas improvizācija kā simbols 2022. gada noslēgumam un 2023. gada sagaidīšanai.

Tāpat rīdziniekiem un pilsētas viesiem gadumijā – līdz pulksten 2 – būs pieejams svētku dāvanu un gardumu tirdziņš Doma laukumā (ar kultūras programmu) un Esplanādes parkā (ar muzikālo noformējumu, panorāmas ratu un "Trušu karalisti").

Būs iespēja arī izstaigāt "Ziemassvētku gaismas taku", aplūkojot mirdzošus gaismas objektus, kur tos papildinās pazīstamas melodijas.

Lai būtu vieglāk apmeklēt gadumijas pasākumus, 31. decembrī un 1. janvārī Rīgas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas, kā arī tiks norīkoti papildreisi.

Kā vēstīts, Rīgā šogad pašvaldības organizētas uguņošanas nebūs. Šāds lēmums skaidrojams ar starptautisko ģeopolitisko situāciju un trokšņu līmeni, kas var asociēties ar karu, kā arī ar vēlmi mazināt vides piesārņojumu un netraumēt mājdzīvniekus.

Rīgas pašvaldība arī aicina iedzīvotājus gadumijā neizmantot pirotehnikas izstrādājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!