Foto: LETA
Spēcīgo lietavu dēļ atsevišķi Rīgas ielu posmi pirmdien ir applūduši, informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā. Lai uzlabotu pārvietošanās apstākļus autovadītājiem un gājējiem, uz applūdušajiem ielu posmiem nosūtītas lietus ūdens atsūknēšanas tehnikas.

Ap pulksten 17 lietus atsūknēšanas tehnikas devās galvaspilsētas ielās, lai sāktu lietus ūdens peļķu atsūknēšanu no Bolderājas, Čiekurkalna, Teikas un Vecmīlgrāvja ielām. Ielu uzturēšanas dienestu rīcībā ir 11 lietus ūdens atsūknēšanas specializētās atsūknēšanas mašīnas, kuras tiek nosūtītas uz applūstošajām ielām.

Satiksmes departamenta speciālisti veica Rīgas ielu un tiltu apsekošanu, lai pēc nepieciešamības norīkotu specializētās tehnikas vienības uz vietām, kur vajadzētu atsūknēt brauktuves no lietus ūdens.

"Ņemot vērā ievērojamo nokrišņu daudzumu, kāds tiek prognozēts, pat vismodernākās lietus ūdens novadīšanas sistēmas nevarēs novadīt tādus ūdens apjomus uzreiz, līdzīgi kā ielejot spaini ūdens izlietnē – tas novadīsies pakāpeniski," skaidroja departamenta preses pārstāve Ilze Dimante.

Spēcīga lietus ietekmē Rīgā applūda tās ielas, kurās vēsturiski nav projektēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma. "Šobrīd pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma, jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem, kā arī ielās, kas tiek pārbūvētas," viņa skaidroja.

Rīgas iedzīvotāji ir aicināti ziņot par applūdušām ielām, zvanot Rīgas domes Satiksmes vadības centram uz bezmaksas tālruni 80003600. Uz applūdušajām ielām tiks nosūtītas lietus ūdens atsūknēšanas tehnika.

Jau ziņots, ka Rīgā pirmdien, 8. jūnijā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) brīdināja, ka laikā no pulksten 15 līdz 18 gaidāms pērkona negaiss ar ļoti stiprām lietusgāzēm un krasām vēja brāzmām līdz 20-24 metriem sekundē (m/s), VUGD brīdināja arī par lielgraudu krusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!