Foto: Publicitātes foto
Piektdien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) sācies viens no Baltijas jūras reģiona ikgadējiem nozīmīgākajiem drošības un ārpolitikas forumiem – "Rīgas konference 2016", kas vienpadsmito gadu pēc kārtas pulcē vairāk nekā 600 augsta līmeņa ārvalstu drošības un ārpolitikas ekspertu, diplomātu, politiķu, akadēmiķu, uzņēmēju un mediju pārstāvjus.

Ar Rīgas konferences pirmās dienas tiešraides programmu iespējams iepazīties šeit (angļu valodā).

Forumā uzstājas tādas augsta līmeņa amatpersonas kā bijušais NATO ģenerālsekretārs Andress Fogs Rasmusens, Kanādas aizsardzības ministrs Hardžits Sadžans, Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) un Alžīrijas ārlietu un starptautiskās sadarbības ministrs Ramtans Lamamrs.

Rīgas konference ir viens no Baltijas reģiona nozīmīgākajiem drošības un politikas forumiem, kas jau 11. gadu pēc kārtas pulcēs vairāk nekā 600 augsta līmeņa ārvalstu drošības un ārpolitikas ekspertus, lai diskutētu par Eiropas Savienības lomu globālajā ekonomikā, "Brexit" ietekmi uz Eiropas Savienības nākotni, NATO spējām pielāgoties 21. gadsimta izaicinājumiem, kā arī par Rietumu attiecībām ar Krieviju un Austrumu partnerības valstu izaicinājumiem.

Video tiešraides skatītāji ir aicināti arī piedalīties konferences diskusijās sociālajos medijos "Twitter" un "Facebook", kā arī uzdot jautājumus paneļdiskusiju dalībniekiem, izmantojot oficiālo tēmturi #RigaConf. Konferences darba valoda – angļu.

Jau trešo gadu konferences norises vieta būs Latvijas Nacionālā bibliotēka. Konferenci organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) sadarbībā ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju un Ārlietu ministriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!