Foto: Valsts kanceleja

Piektdien Ministru prezidents Māris Kučinskis 42 skolēniem, kuri 2015. gadā guvuši panākumus matemātikas, informātikas, bioloģijas, fizikas un ķīmijas olimpiādēs, pasniedzis Ministru kabineta Diplomus par sasniegumiem starptautiskajās mācību olimpiādēs, informēja Valsts kancelejā.

Diplomi pasniegti arī pedagogiem par sasniegumiem darbā ar talantīgiem skolēniem. Olimpiāžu uzvarētāji un viņu skolotāji saņēma naudas balvas kopumā 26 749 eiro apmērā.

Ministru prezidents, uzrunājot olimpiāžu laureātus, norādīja, ka gūtie panākumi ir pirmās viņu izcīnītās uzvaras, un lielāki sasniegumi vēl ir tikai priekšā: "Es saku paldies, ka jūs godam esat popularizējuši Latvijas vārdu pasaulē. Tāpat ceru, ka arī turpmāk jūsu darbība un panākumi būs saistīti ar Latviju."

Apbalvošanas ceremonijā piedalījās arī izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks.

Starptautisko olimpiāžu uzvarētāju apbalvošana Latvijā notiek jau 18. reizi – kopš 1998. gada, savukārt pirmo reizi Latvija starptautiskajā olimpiādē piedalījās 1991. gadā ķīmijā, iegūstot divas bronzas medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!