Foto: LETA
Iedzīvotāji nav atsaukušies Latvijas Krievu savienības (LKS) aicinājumam piedalīties tās rīkotajā akcijā. Pasākumā Kalpaka bulvārī starp Ukrainas un Krievijas vēstniecībām piedalās apmēram 20 cilvēku.

Akcijas dalībnieki rokās tur daudz melnu balonu, uz kuriem angļu valodā rakstīts "Atceries Odesu! Stop neonacismam!". Balonus dala arī garāmgājējiem.

Pasākumā ieradies arī Beness Aijo, kā arī cilvēki ar pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas karogiem.

Pasākums pievērsis arī plašu mediju uzmanību.

Jau ziņots, ka Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Tatjanas Ždanokas pārstāvētā LKS, kas pēc mēneša startēs 12.Saeimas vēlēšanās, šodien Rīgas centrā rīko akciju, aicinot pieminēt maija sākumā Odesā notikušās traģēdijas upurus un pieprasot šīs traģēdijas izmeklēšanu.

LKS cerēja, ka pasākumā piedalīsies 50 līdz 100 cilvēki, kuri dosies pa Kalpaka bulvāri no Krievijas vēstniecības līdz Ukrainas vēstniecībai, aicinot ne tikai pieminēt Odesā notikušās traģēdijas upurus, bet arī abu valstu līderiem rast izlīgumu.

Šī gada 2.maijā sadursmēs Ukrainas pilsētas Odesas ielās un ugunsgrēkā Arodbiedrību namā gāja bojā kopumā 48 cilvēki, no kuriem astoņi - no šautām brūcēm, bet desmit - pēc kritiena no augstuma, mēģinot izglābties no ugunsgrēka Arodbiedrību namā. Savukārt pārējie 32 upuri nomira no saindēšanās ar dūmiem.

Nekārtības 2.maijā Odesā sākās, kad ar nūjām un šaujamieročiem bruņoti cilvēki uzbruka Ukrainas vienotības atbalstītāju mītiņam. Sadursmēs ar prokrieviskajiem ekstrēmistiem iesaistījās arī ukraiņu futbola fani. Prokrieviskie spēki patvērās Arodbiedrību namā, bet, pusēm savstarpēji pielietojot degmaisījuma pudeles, daudzstāvu ēkā izcēlās ugunsgrēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!