Foto: Latvijas armija

Pirmdien Ādažos norisinājusies militāro mācību "Sudraba bulta" atklāšanas ceremonija ar vairāku augstu militārpersonu dalību.

Aizsardzības ministrijā portālu "Delfi" informēja, ka atklāšanas ceremonijā piedalījies Apvienotā štāba priekšnieks, brigādes ģenerālis Leonīds Kalniņš un Sauszemes spēku kājnieku brigādes komandieris, mācību vadītājs pulkvedis Ilmārs Atis Lejiņš.

Mācību "Sudraba bulta 2016" pirmajā dienā Ādažos ASV 173. kājnieku brigādes karavīri kopā ar Latvijas, Vācijas un Nīderlandes karavīriem veikuši gaisa desantu no lidmašīnas "C-17".

No 17. oktobra līdz 31. oktobrim Ādažu poligonā un tam pieguļošajā apvidū norisināsies starptautiskās militārās mācības "Sudraba bulta", kurās piedalīsies vairāk nekā 3000 karavīru no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī Albānijas, ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Nīderlandes, Rumānijas un Vācijas.

Mācību mērķis ir pilnveidot Nacionālo bruņoto spēku sadarbību ar sabiedrotajiem un partnervalstīm, kā arī trenēt vienību spējas plānot un īstenot aizsardzības operācijas ar kaujas nodrošinājuma elementu integrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!