Foto: DELFI
Trešdien vairāki simti cilvēku pulcējās Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, lai atvadītos no pagājušajā nedēļā nogalinātā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus.

Bunkus tika nogalināts trešdienas, 30. maija, rītā pie Brāļu kapiem Rīgā. Policija par notikušo sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116. panta par slepkavību.

Bunkus ģimene pateicas sabiedrībai par atbalstu un izteikto līdzjūtību, kā arī aicina policijā vērsties ikvienu, kurš slepkavības rītā ir pamanījis ko neierastu, jo "pat it kā nenozīmīgas detaļas var izrādīties kritiski svarīgas izmeklēšanā".

Tāpat Bunkus māte Dace Bunkus pateikusies Latvijas policistiem un citiem iekšlietu struktūru darbiniekiem, kuri ''šajās dienās netaupa nekādus spēkus, lai notvertu Mārtiņa slepkavas un atklātu nozieguma pasūtītājus''. ''Ne mirkli nešaubos, ka noziegumu izdosies atklāt un nav svarīgi vai tas notiks rīt, pēc nedēļas vai gada,'' teikts Daces Bunkus medijiem izplatītajā paziņojumā.

Jau ziņots, ka Bunkus, vadot automašīnu, tika nošauts pie Rīgas Meža kapiem. Viņa slepkavība pagaidām nav atklāta.

Valsts policija izplatījusi lūgumu autovadītājiem, kuri trešdien atradušies Bunkus slepkavības vietas rajonā, sazināties ar policiju un iesūtīt video reģistratora ierakstus.

Sniegt informāciju policijai iespējams, izmantojot e-pastu izmekletajiem@vp.gov.lv, kā arī sazinoties pa tālruni 67014002.

Pērn Bunkus kā maksātnespējas administrators darbojies divos uzņēmumos - SIA "Uzvara-Birzgaļi" un "Rego Trade". "Uzvara-Birzgaļi" maksātnespējas process tika noslēgts šogad 15. martā, savukārt "Rego Trade" maksātnespējas process vēl aizvien nav noslēdzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!