Foto: Gatis Rozenfelds, Prezidenta kanceleja

Par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā un nozīmīgo ieguldījumu Latvijas un Somijas divpusējo attiecību stiprināšanā Valsts prezidents Egils Levits trešdien Somijas vēstniecei Latvijā Rītai Korpivārai pasniedza visaugstāko Latvijas valsts apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeni, portālu "Delfi" informēja Valsts kanceleja.

Tādējādi Korpivāra iecelta par Triju Zvaigžņu ordeņa komandieri.

Vēstniece pie prezidenta viesojās savā atvadu vizītē. Prezidents uzsvēra, ka vēstnieces darbs bija svarīgs abu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā un to novērtē arī Latvijas iedzīvotāji.

"Somija un Latvija ir kaimiņvalstis bez kopīgas robežas. Šādā situācijā aktīvs vēstnieka darbs ir ļoti svarīgs, lai uzturētu labas starpvalstu attiecības, un Jums tas izdevās lieliski," pauda prezidents.

Ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvo par sevišķiem nopelniem Tēvijas labā, nopelniem valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes, sporta vai saimnieciskajā darbā. Par nopelniem uzskatāms gan atsevišķs izcils darbs, gan ilgstoša, priekšzīmīga un panākumiem bagāta darbība, gan īpaši nopelni Latvijas neatkarības atjaunošanas periodā vai valsts tālākas nostiprināšanas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!