Foto: DELFI
Sestdien, 26. septembrī, Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrālē līdzgaitnieki atvadījās no noslepkavotā advokāta Pāvela Rebenoka.

Rebenoks zemes klēpī tiks guldīts Pokrova kapos.

Jau ziņots, ka naktī uz 20. septembri Langstiņos tika nogalināts zvērināts advokāts Rebenoks, bet viņa partneris ievainots.

Policija informēja, ka trīs maskās tērpti noziedznieki advokāta Rebenoka mājā iebrukuši, uzlaužot durvis, un savus upurus tie situši ar rokām, kājām un turpat atrastiem dēļiem, bet no notikuma vietas aiznesuši līdzi dārgus rokaspulksteņus un juvelierizstrādājumus.

Laupītāji upurus pārsteiguši, nezvanot pie durvīm, bet ielaužoties no pagalma puses. Policija vēl skaidros, vai ielaušanās pa durvīm notikusi pirms saimnieku atgriešanās vai jau pēc tam. Policija notikuma vietā ieradusies pēc tam, kad noziegumā cietušais Balandins vērsies pēc palīdzības pie kaimiņiem, jo viņam pašam telefons ticis atņemts.

Lai arī policija izvirzījusi un strādā pie divām galvenajām versijām, proti, noziegums paveikts laupīšanas nolūkā vai arī saistībā ar Rebenoka profesionālo darbību, policija norādījusi, ka patlaban noziegums neizskatās pēc pasūtījuma slepkavības.

Šādai policijas versijai gan nepiekrīt Rebenoka kolēģis Mārtiņš Krieķis, kurš publiski vairākkārt ir paudis, ka advokāta slepkavība bijusi organizēta un pasūtīta. Viņš arī ir izsludinājis 40 000 eiro lielu atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu atklāt slepkavas, kā arī 40 000 eiro lielu atlīdzību tai personai, kas palīdzēs atklāt slepkavības organizatorus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!