Foto: LETA
Piektdien Liepājā, pie tiesas nama, notikusī protesta akcija pret "nesamērīgi maigo" spriedumu bērna pavedinātājiem ir noslēgusies.

Visi protestētāji ir izklīduši, līdzi aiznesot arī savu atribūtiku un visus plakātus. Pie tiesas nama vairs nekas neliecina par notikušo akciju. Nekādi incidenti piketa laikā netika fiksēti.

Piektdien odien Liepājā ap 500 cilvēku bija ieradušies pie tiesas nama protestēt pret "nesamērīgi maigo" spriedumu bērna pavedinātājiem, novēroja aģentūra LETA.

Pie tiesas nama bija pulcējušies dažāda vecuma un tautību cilvēki, tai skaitā arī daudz vecāku ar bērniem un bērnu ratiņiem.

Uz akciju bija ieradušies vairāki partijas "Saskaņa" biedri, tai skaitā Saeimas deputāts Valērijs Agešins, Liepājas vicemērs Jurijs Hadarovičs un Liepājas domes deputāts Naums Vorobeičiks. Notikuma vietā dežūrēja vairākas valsts un pašvaldības policijas ekipāžas.

Piketētāji bija sagatavojuši plakātus ar uzrakstiem "Liepāja ir vēju, nevis izvirtuļu pilsēta", "Tiesības uz bērnību ir augstākas par "mīkstinošiem apstākļiem"", "Kam kalpo tiesu sistēma?", "Taisnīgu sodu bērnu izmantotājiem" un "Pasargājiet mūsu bērnus no maniakiem!" u.c.

Kā novēroja LETA, cilvēki protesta akcijai bija gatavojušies nopietni - vairāki bija tērpušies speciāli apdrukātos krekliņos ar tematiskiem saukļiem.

Protestētāji kliedzot kaunināja tiesu ar vārdiem "Tiesai kauns!", kā arī svilpienu pavadībā aicināja iznākt ārā tiesas priekšsēdētāju, tomēr neviens neiznāca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!