Foto: LETA

Ceturtdien, 1. septembrī, Latvijas skolās sākās jaunais mācību gads. Zinību dienas pasākumus kuplā skaitā apmeklēja gan lieli, gan mazi skolēni, gan arī valsts un pašvaldību amatpersonas.

Tā, piemēram, Valsts prezidents Egils Levits apmeklēja Vilces pamatskolu un Ozolnieku vidusskolu Jelgavas novadā, kur aktīvi tiek koptas zināšanas un stiprināta vēsturiskā atmiņa par novadniekiem – Latvijas Valsts prezidentiem.

"Skolotājiem ir stratēģiski svarīga pozīcija mūsdienu Latvijā. Mums ir nepieciešama jaunā paaudze, lai turpinātu Latvijas valsti. Un jūs esat tie, kas sagatavo mūsu jauniešus ar izpratni par latviskajām vērtībām un ar dziļām zināšanām par pasauli. Tas ir ļoti grūts, bet ļoti svarīgs darbs," izteicās Valsts prezidents.

Kā ziņots, jaunais mācību gads nāk ar neziņu par gaidāmo skolotāju streiku, kas varētu apgrūtināt izglītības procesu daļā Latvijas skolu.

Arī šogad mācību gads sāksies klātienē, paziņojusi izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (K). Vienlaikus skolās tiks nodrošināti Covid-19 antigēnu testi, lai to veiktu brīdī, kad pedagogs vai skolēns jūtas slikti un izjūt saslimšanas simptomus. Ja kādā skolā pieaugs Covid-19 izplatība, direktoriem būs tiesības lemt par hibrīda vai attālinātā mācību režīma ieviešanu.

Tāpat izglītības iestādes pašas varēs vērtēt sejas masku lietošanas vajadzību.

Savukārt gadījumā, ja radīsies kāds jauns vīrusa variants, pēc ekspertu ieteikumiem izglītības nozari varētu skart arī citi ierobežojumi.

Šogad skolotājiem vairs neprasīs derīgus Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātus, lēmusi valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!