Foto: LETA

Piektdien pulksten 3.57 tika likvidēts ugunsgrēks, kas bija izcēlies "Lido" noliktavā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Kā norāda VUGD, notikuma vietā dega divstāvu ražošanas ēka - angāra tipa noliktava, administratīvās telpas, kūpināšanas cehs kopumā 600 kvadrātmetru platībā. Jaukšanas un liešanas darbi turpinājās arī pēc ugunsgrēka lokalizēšanas.

Jau vēstīts, ka ap pulksten 21.30 Rīgā, Ķengaraga ielas apkārtnē, gaisā pacēlās melni dūmi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Agrita Vītola informēja, ka pulksten 21.27 tika saņemts izsaukums uz Ķengaragu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, deg divstāvu koka ražošanas ēka.

Uz notikuma vietu patlaban aizsteigušies 32 ugunsdzēsēji glābēji. Tiek piesaistīti papildu resursi, piebilda Vītola.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no degošās ēkas evakuējās divi cilvēki.

Nelaime notikusi ēkā blakus ēdināšanas iestādei "Lido Krievu sēta", kura atrodas Ķengaraga ielā 3c. Savukārt Ķengaraga ielā 3d reģistrēts objekts "Lido bāze", liecina publiski pieejamā informācija.

Ēdināšanas uzņēmuma "Lido" dibinātājs un padomes priekšsēdētājs Gunārs Ķirsons apstiprināja, ka ugunsgrēks ir izcēlies "Lido" noliktavā Ķengaraga ielā 3c. Viņš gan norādīja, ka patlaban nav zināms, cik lieli ir ugunsgrēka radītie postījumi un kas tieši deg.

11. jūnija vakarā uzņēmuma gaļas pārstrādes un ražošanas cehā nostrādājuši dūmi detektori un, balstoties uz iekšējās kārtības noteikumiem, apsardze operatīvi izsaukusi ugunsdzēsējus.

"Ugunsgrēka izcelšanās brīdī cehā strādāja divi darbinieki, kas līdz ar dūmu detektoru signālu ēku pameta – par laimi neviens darbinieks uguns nelaimē nav cietis. Ugunsgrēka iemesls šobrīd nav zināms, taču izslēdzam iespēju par ļaunprātīgu dedzināšanu," skaidro "Lido" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Jau vēstīts, ka ar atklātu liesmu dega gaļas pārstrādes un ražošanas ceha ēka 100 kvadrātmetru platībā, taču glābējiem operatīvi izdevās ugunsgrēku ierobežot. Ugunsdzēsēji, kas strādāja notikuma vietā, apliecināja, ka ēka vairs nedeg ar atklātu liesmu, taču darbs pie ugunsgrēka lokalizēšanas turpinās.

Piecas minūtes pirms pusnakts VUGD preses pārstāve informēja, ka dzēšanas darbi turpinās. "Šobrīd atklātas degšanas nav, bet atsevišķās vietās notiek gruzdēšana," stāstīja Vītola.

Kā ziņots, "Lido" 2018.gadā strādāja ar 41,883 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 7,3 reizes un bija 241 365 eiro. Kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

"Lido" reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,292 miljoni eiro. Kompānijas patiesā labuma guvēji ir Ķirsons un Krievijas pilsonis Vladimirs Šestakovs, kuram pieder holdingkompānija SIA "VSh Holding".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!