Foto: LETA

Atsaucoties uz Rīgas domes lūgumu, Zemessardzes 1. Rīgas brigāde ceturtdienas vakarā uzslien izvēršamo telti ar apgaismojuma un apsildes elementiem evaņģēliskās kristiešu draudzes "Zilais Krusts" patversmes teritorijā, portālu "Delfi" informēja Zemessardzes 1. Rīgas brigādes Informācijas daļā

Jau ziņots, ka patversmes teritorijā armijas telti izvietos, lai nošķirtu veselos karantīnai pakļautos klientus no jau apstiprinātajiem Covid-19 pacientiem, iepriekš informēja Rīgas domes Labklājības departaments. Lēmums pieņemts pēc konsultēšanās ar epidemiologiem.

Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) ir izstrādāts rīcības plāns, ir apzināts personāls un materiāltehniskie resursi, lai krīzes un pandēmijas saasināšanās gadījumā iesaistītos ārkārtējās situācijas risināšanā.

Zemessardzes 1. Rīgas brigādes bataljoni ir veikuši apmācību izvēršamās infrastruktūras izveidē, lai vajadzības gadījumā spētu sniegt atbalstu.

Rīgas pašvaldības policijā portālam "Delfi" norādīja, ka patversmē un tās apkārtnē situācija līdz šim ir mierīga, un patlaban visi klienti, kas tur atrodas, ievēro tiem noteiktos ierobežojumus. Kopš trešdienas vakara patversmes teritorijā drošību paralēli uzrauga arī Valsts policijas darbinieki, informēja pašvaldības policijā.

Kā ziņots, pirmdien plaša inficēšanās ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 tika konstatēta evaņģēliski kristīgās draudzes "Zilais krusts" vīriešu patversmē Rīgā, tāpēc visiem tajā noteikta karantīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!