Ceturtdien, 10. februārī, sākusies krāmu tirdziņa "Latgale" nojaukšana. Tas tiek darīts, lai šajā vietā izvietotu jaunus stendus un tirdziņš varētu atsākt savu darbu modernākā vidē, noskaidroja portāls "Delfi".

Portāla sastaptie tirgotāji bija optimistiski par notiekošajām pārmaiņām un apgalvoja, ka modernas tirdzniecības vietas nenozīmē, ka "Latgalē" augs cenas.

Tiesa, viņi nezināja teikt, kad remontdarbi tiks pabeigti.

Tirgus "Latgale" kopš 2022. gada sākuma atrodas SIA "Rīgas Centrāltirgus" (RCT) īpašumā.

RCT preses pārstāve Renāta Petrova portālam "Delfi" sacīja, ka no 1. janvāra tirgus ir RCT pārziņā, jo ar iepriekšējo nomnieku SIA "Nakts tirgus" ticis lauzts līgums.

"Mēs esam sākuši labiekārtošanas un teritorijas sakārtošanas darbus. Pirmajā posmā nojaucam vecās būdas, kas īsti vairs neatbilst prasībām," skaidroja Petrova. Paredzēts, ka šobrīd tirgus tiks saglabāts. "Bet, ja runājam par nākotni, tad jautājums ir par teritorijas izvērtēšanu, pilnvērtīgu attīstīšanu," piebilda Petrova.

Viņa apstiprināja, ka tuvākajā laikā "Latgale" būs krāmu tirdziņš, taču par tālāko tirgus nākotni RCT spriedīs kopā ar Rīgas domi.

"Lursoft" informācija liecina, ka RCT 100% kapitāla daļu pieder Rīgas pašvaldībai.

2020. gadā uzņēmums strādāja ar 6,37 miljonu eiro apgrozījumu un 254 339 eiro zaudējumiem.

"Delfi" jau rakstīja, ka 2012. gadā beidzās 2003. gadā starp SIA "Otto" un Rīgas pašvaldību noslēgtais zemes nomas līgums un pagaidu būves, kurās bija ierīkotas tirdzniecības vietas un pārdotas visdažādākās lietas, tika nojauktas.

Kā toreiz atzina Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR), lai gan līgums netika pagarināts, krāmu tirgus pilsētai ir vajadzīgs, tāpēc "Latgalītes" vietā teritoriju turpmāk varētu nodot apsaimniekošanā RCT.

"Esošie apsaimniekotāji ir pierādījuši, ka netiek pilnīgi galā ar saviem pienākumiem. Nav noslēpums, ka "Latgalīte" lielā mērā kļuvusi par vienu no populārākajām zagto mantu realizācijas vietām, tāpēc līgums ar esošo apsaimniekotāju netiks pagarināts, un "Latgalīte" līdzšinējā izpildījumā beigs pastāvēt," tolaik norādīja Ameriks.

2016. gadā "Delfi" devās iepirkties uz tautā par "Latgalīti" dēvēto tirdziņu, lai pārliecinātos, ka tur par 20 eiro tik tiešām var atrast lietas, kuras ikdienā pat prātā neienāktu meklēt.

Mediji savulaik arī ziņoja, ka šis tirdziņš, kas rīdziniekiem zināms jau vairākus gadu desmitus, vienkopus pulcējis ilggadējus tirgotājus, kuri tur piedāvājuši visdažādākās mantas un pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!