Foto: DELFI
Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) šovakar svinīgā ceremonijā Rīgas Ekonomikas augstskolā sadalīja savas Izcilības balvas, bet Intas Brikšes piemiņas balva par izcilu ieguldījumu žurnālistikā tika piešķirta pērn mūžībā aizgājušajam žurnālistam Mārtiņam Ķibildam un studijai "VFS Films", kurā savulaik tapa Ķibilda vadītie raidījumi.

Izcilības balvu kategorijā "Ziņa / reportāža" šovakar saņēma portāla "Tvnet" žurnālists Jānis Vingris.

Kategorijā "Analītika/pētniecība" balva tika piešķirta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" veidotajai sērijai "Operācija: Centrāltirgus cigarešu mafija".

Par Gada redaktoru tika atzīts un balvu saņēma portāla "Delfi.lv" galvenais redaktors Ingus Bērziņš.

Kategorijā "Intervija/apraksts" balva tika piešķirta žurnālā "Klubs" publicētajam Ralfa Dravnieka rakstam "Dvēsele putenī".

Kategorijā par sabiedriski nozīmīgu projektu balvas saņēma Latvija Radio žurnālistes Evijas Unāmas projekts "Izmisuma zonā", Latvijas Radio un LTV akcija "Dod pieci" un LTV žurnālistes Aijas Kincas projekts "Pēc dzemdībām paliatīvajā aprūpē nonākušās Lindas ģimene: Cilvēcīgu aprūpi pelnījis katrs".

Par labāko no reģionālajiem un diasporas veikumiem tika atzīta un balvu saņēma laikraksta "Kurzemnieks" rakstu sērija "Lai lauki nepaliek bez cilvēkiem".

Savukārt kategorijā "Jaunie formāti" balvu saņēma LTV projekta "16+" "Interneta akadēmijas" spēles.

SSE jeb Rīgas Ekonomikas augstskolas Mediju centra (MC) specbalvu kategorijā "Jaunais žurnālists" saņēma Latvijas Radio žurnālists Kristaps Feldmanis.

Kategorijā par veikumu mazākumtautību valodā SSE MC specbalvu saņēma portāla "Delfi.lv" publikācija "Izlaušanās 94".

Intas Brikšes balva savukārt tika piešķirta pērn mūžībā aizgājušajam Ķibildam un studijai "VFS Films".

LŽA Izcilības balvas kategorijā "Ziņa reportāža" bija nominēta arī portāla "Delfi.lv" un "Spektr Press" publikācija "Kara ekoloģija", "Latvijas Avīzes" žurnālista Arta Drēziņa publikācija "Vai cilvēkiem jāmirst Dieva vārdā?", "Latvijas Radio" žurnālistu Edgara Kupča un Ulda Grīnberga sižets "Ogres mērs un ekskluzīvais auto" un programmas "LNT" žurnālista Ulda Āboliņa sižets "Influenceru vide Latvijā".

Kategorijā "Analītika/pētniecība" bija nominēta arī Latvijas Radio un portāla "LSM" publikācija "Slepkava brīvsolī", portāla "Delfi.lv" projekts "Maisi vaļā", žurnāla "Ir" žurnālistes Indras Sprances publikācija "Netīrā nauda ABLV" un raidījuma "De Facto" sižetu sērija par korupciju Rīgas domē.

Kategorijā "Intervija/apraksts" tika nominēta arī Latvijas Radio intervija ar "LNT TOP 10" raidījuma vadītāju Haraldu Burkovski, žurnālā "Ir" publicētā Māras Miķelsones intervija, "Spēle ar Velnu", Aivas Kaņepes intervija žurnālā "Ieva" "Es vairs nevaru!" un LTV žurnālista Ēvalda Dukula sižets "Dzīvei nav melnraksta".

Starp labākajiem reģionālajiem un diasporas veikumiem tika nominēti laikraksts "Dzirkstele" ar publikāciju "10 gadi Gulbenes novadā. Vai veiksmes stāsts?", avīzes "Bauskas Dzīve" rakstu sērija "Dzīves kvalitāte novados", Latvijas Radio Latgales studijas sižets "Mazāk lietotās valodas" un portāla "Latvieši.com" autores Sallijas Benfeldes publikācija "Simts balsis simtgadē".

Sabiedriski nozīmīgu projektu vidū tika nominēti "Re:Baltica" projekts "Vardarbība ģimenē", "Re:Baltica" projekts "Re:check", LTV un "VFS Films" raidījums "Literatūre" un LTV sižetu sērija "Diagnoze vēzis".

Kategorijā "Jaunie formāti" bija nominēti arī "Re:Baltica" raidījumu sērija "Starp citu", "Pieci.lv" raidījums "Cita domnīca", portāla "Apollo.lv" publikācija "Traģisko mājsdzemdību lieta" un Latvijas Radio un portāla "LSM.lv" publikācija "Pabalstu savaldzinātie".

Par veikumu mazākumtautību valodā balvai nominēta arī LTV pārstāve Diāna Spinu, Latvijas Radio 4 raidījums par Krievijas žurnālistu Ivanu Golunovu, portāla "Delfi.lv" publikācija "Pazudis tulkojumā", kā arī raidījuma "Runājošās galvas" veidotājs Aleksandrs Pilats.

Kategorijā "Gada jaunais žurnālists" tika nominēta Latvijas Radio 5 darbiniece Monika Kristiāna Martinso, "Re:Baltica" žurnāliste Inese Liepiņa, LTV7 žurnāliste Jevgēņija Kopilova un raidījuma "Nekā personīga" pārstāvis Deivids Lagzdiņš.

Kategorijā "Gada redaktors" bija nominēti arī Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" redaktore Sanita Jemberga, programmas LTV7 redaktore Jekaterina Kolosova un programmas LTV redaktors Guntis Bojārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!