Foto: DELFI

Otrdien, 9. decembrī, SIA "RECK" uzstādījusi pirmo stacionāro fotoradaru uz Ventspils šosejas pie Varkaļu kanāla, kas zināms kā "melnais punkts", informē Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD).

Jau ziņots, ka sākotnēji gan šis radars, gan pārējās mērierīces, kas tiks pakāpeniski uzstādītas, darbosies testa režīmā, šajā laikā notiks iekārtu un ar to darbību saistīto procesu beidzamās pārbaudes.

Tikai tad, kad pārbaudes būs noslēgušās, mērierīces uzsāks darbu pilnā apjomā un reāli sāks kontrolēt transportlīdzekļu braukšanas ātrumu. Par to sabiedrība tiks informēta atsevišķi.






Mērierīču uzstāda to piegādātājs – SIA "RECK" kopā ar radaru ražotāju, Nīderlandes uzņēmumu "GATSO", un kam šajā jomā ir gadu desmitu pieredze apmēram 60 valstīs.

Stacionāro fotoradaru atrašanās vietas noteiktas, izvērtējot negadījumu statistiku, "melnos punktus". Ceļa posmā pie Varkaļu kanāla raksturīga transportlīdzekļu manevrēšana, piemēram, lai piekļūtu laukumam pie kanāla, kur ir gan daudz auto, gan cilvēki, piemēram, makšķernieki, atpūtnieki, gājēji.

Laikā no 2010. līdz 2013.gadā pie kanāla (21. – 24.kilometrs) reģistrēti 39 ceļu satiksmes negadījumi un 14 cietušie. Radars pie Varkaļu kanāla kontrolēs abos virzienos braucošos auto, atļautais braukšanas ātrums šeit ir 90 kilometri stundā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!