Ceturtdien plkst. 16 pretim Krievijas vēstniecības norisinājās biedrības "Latvijas Ukraiņu kongress" rīkotā akcija pret Krievijas agresiju Ukrainā.

Kopumā akcijā bija pulcējušies aptuveni 30 cilvēki.

Klātesošo plakāti aicināja: "Pray for Ukraine and stop war", "Stop Putin, stop war", kā arī "Stop russian agression".

Pārsvarā plakāti bija angļu valodā, pāris no tiem bija latviski un krieviski.

Cilvēki mierīgi stāvēja pretī vēstniecībai, turēja plakātus, kā arī akcijas sākumā iztika bez saukļiem.

Klātesošie, noklausījušies Nacionālās apvienības (NA) izvirzītās Rīgas mēra amata kandidātes Baibas Brokas uzrunu, sāka dziedāt dziesmas ukraiņu valodā un slavēt Ukrainu.

Tāpat izskanēja saukļi "Rokas nost no Ukrainas!", "Krima un Donbass ir Ukraina", un citi.

Sanākušos uzrunāja daudzi aktīvisti un interesenti. Pasākuma noslēgumā sapulcējušies vienoti nodeva savus plakātus kādam kompetentam kungam, un devās savās gaitās.

"Mūsu sirdis sāp, mēs nevaram to mierīgi novērot un stāvēt malā! Mēs esam pārliecināti, ka kopā varam apturēt Krievijas agresiju pret Ukrainu," "Latvijas Ukraiņu kongresa" "Facebook" lapā tika publiskots aicinājums uz piketu.

Ziņots, ka kopš 29. janvāra prokremliskie kaujinieki aktīvi apšauda Ukrainas spēku pozīcijas pie Avdijivkas, kā arī pilsētas dzīvojamos rajonus. Kopš 30. janvāra pilsēta ir palikusi bez ūdens, apkures un elektrības. Pilsētā izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Pēdējās dažās dienās krituši vismaz septiņi Ukrainas karavīri, bet desmiti ir ievainoti, kas ir smagākie zaudējumi pēdējo nedēļu laikā.

Kopš 2014. gada konflikts Ukrainas austrumu daļā ir prasījis gandrīz 10 tūkstošu cilvēku dzīvību, no kuriem gandrīz puse ir civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!