Foto: LETA

Pirmdienas pēcpusdienā pie Saeimas ēkas un parlamenta nama iekšienē tika pieminēti 1991.gada barikāžu laika notikumi.

Kopš barikāžu laika ir piedzimusi jauna paaudze, bet žurnālista misija ir palikusi nemainīga - informēt sabiedrību un palīdzēt izšķirties starp labo un ļauno. „Es ticu, ka profesionalitāte, lai atšķirtu graudus no pelavām, ir jūsos palikusi un jūs saprotat, ka tā ir misija," Saeimas namā uzrunājot žurnālistus, kuri 1991.gada trauksmainajās janvāra dienās informēja sabiedrību par vēsturiskajiem notikumiem Latvijā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ( V).

Latvijas Tautas frontes organizētās barikādes, kurās piedalījās Latvijas neatkarības aizstāvji no visiem novadiem, bija unikāls nevardarbīgas pretošanās paraugs.

1991.gada 13.janvāra vakarā Rīgā sāka celt barikādes, lai aizsargātu Augstākās Padomes ēku, televīziju, Daugavas tiltus un citus stratēģiski svarīgus objektus. 16.janvārī sāka aktivizēties OMON vienība. Apšaudē pie Vecmīlgrāvja tilta gāja bojā Satiksmes ministrijas šoferis Roberts Mūrnieks.

Asiņainākie notikumi risinājās 20.janvārī, kad OMON mēģināja ieņemt IeM ēku. Bojā gāja pieci cilvēki, kuru vidū bija skolnieks Edijs Riekstiņš, divi iekšlietu darbinieki - Vladimirs Gomonovičs, Sergejs Konoņenko - un Rīgas kinostudijas operatori Andris Slapiņš un Gvido Zvaigzne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!