Foto: LETA
Laikā no 2010.gada rudens līdz 2012.gada beigām kukuļos Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonām varētu būt samaksāti 150 000 latu, piektdien vēstī Latvijas Televīzijas ziņu raidījums “Panorāma”.

No mikroautobusu pārvadājumu uzņēmumiem ik mēnesi prasīts 50 latu kukulis par katru mikroautobusu, kas kursē Rīgā.

Kā liecina raidījuma rīcībā esošā neoficiālā informācija, Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersona par labvēlīgu lēmumu saistībā ar pasažieru pārvadājumiem Rīgas pilsētā pieprasījusi kukuli, proti, veikt regulārus maksājumus kādai arodbiedrībai.

No katra maksājuma seši lati tikuši noformēti kā Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrības (LABA) biedra nauda, savukārt pārējā summa - kā atbalsts arodbiedrības kultūras un sporta pasākumiem.

Aptuveni puse no astoņiem uzņēmumiem kukuļus arī maksājusi, bet tiem uzņēmumiem, kuri atteikušies maksāt, Satiksmes departaments piemērojis dažādas sankcijas.

LTV vēsta, ka kukuļotāji šā gada sākumā "uzmesti", jo 25 miljonus latu vērtais līgums par mikroautobusu iepirkumu noslēgts ar pilnsabiedrību "Rīgas mikroautobusu satiksme", kas saistīta ar e-talona ieviesēju, "Rīgas satiksmes" labi atalgoto darbinieku un partijas "Gods kalpot Rīgai!" biedru Aleksandru Brandavu.

Jau vēstīts, ka KNAB darbinieki 16.maijā veica procesuālas darbības Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola portālam "Delfi" ceturtdien norādīja, ka "kratīšana" notika iestādes telpās pirmajā stāvā. Personas, kuras piedalījās kratīšanā, piemēram, departamenta jurists, ir parakstījušies par informācijas neizpaušanu. Advokātu "no malas" departaments nav pieaicinājis.

Rīgas domē gan nezināja teikt, vai kratīšanā ir arī izņemti kādi priekšmeti. Procesuālajās darbībās piedalījies departamenta direktora pienākumu izpildītājs Agris Uplejs, kā arī domes jurists. Viņi abi  KNAB esot solījuši informāciju par kratīšanas iemesliem neizpaust.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās par kukuļa pieprasīšanu tiek turēts bijušais Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrības (LABA) vadītājs, pašreizējais Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora biroja vadītājs Vitālijs Reinbahs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!