Foto: DELFI

Dienu pēc tam, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par Luhanskas un Doņeckas seperātisko "republiku" neatkarības atzīšanu, Rīgā pie Krievijas vēstniecības pulcējās cilvēki, kas pauda atbalstu Ukrainas teritoriālajai vienotībai, kā arī nosodīja Krievijas rīcību, novēroja portāls "Delfi".

Klātesošajiem rokās bija Ukrainas un Latvijas karogi, kā arī plakāti, uz kuriem rakstīts "Stop the war against Ukraine (red. — Apturiet karu pret Ukrainu)".

Protesta akciju uzraudzīja vairāki kārtības sargi.

Aicinājumi ierasties uz protesta akciju otrdienas laikā cirkulējas Latvijas sociālo mediju telpā.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins lēmis atzīt Doņeckas un Luhanskas 'republiku' neatkarības.

Putins par savu lēmumu sniedza uzrunu televīzijā, kas ilga aptuveni stundu. Kremļa saimnieks to iesāka ar subjektīvu un izvērstu vēstures izklāstu, skaidrojot, kā radusies Ukrainas valsts un kā veidojusies Padomju Ukrainas teritorija, uzsverot, ka "galvenais Ukrainas autors un arhitekts ir Ļeņins". "Ukraina Krievijai ir ne tikai kaimiņvalsts, bet arī vēstures daļa", norādīja Putins. Tāpat viņš norādīja, ka "boļševiki burtiski iestūma Donbasu Ukrainas sastāvā".

Reaģējot uz šādu rīcību, pasaules valstu līderi paziņojuši, ka tiek gatavotas dažādas sankcijas pret Krieviju. Piemēram, Vācijas kanclers Olafs Šolcs otrdien paziņoja, ka viņš aptur gāzesvada "Nord Stream 2" sertifikācijas procesu, reaģējot uz Donbasa "republiku" atzīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!