Foto: LETA

Uz Vanšu tilta pie Rīgas pils, divi vīrieši tērpušies mājputnu kostīmos, trešdien protestēja pret ukraiņu olu produkciju Latvijā, novēroja LETA Foto.

Otrdien Latvijā oficiālā vizītē ieradies Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ar kundzi Olenu Zelensku un oficiālā Ukrainas prezidenta un viņa kundzes sagaidīšanas ceremonija notika laukumā pie Rīgas pils.

Uz plakāta, kuru turēja baltā un dzeltenā cāļu kostīmā tērptie vīrieši, bija rakstīts ""OvoStar", salmonella, korupcija". Drīz vien pie abiem vīriešiem pienāca drošības dienesta pārstāvji un lūdza abus protestētājus pamest tiltu.

Ukrainas prezidents piketētājus, iespējams, neredzēja, jo kavējās uz oficiālo sagaidīšanas ceremoniju.

Jau vēstīts, ka Ukrainas uzņēmēji "Ovostar Union" ir apstiprinājuši plānus izveidot Latvijā jaunu olu produkcijas ražotni, līdz 2026.gadam investējot tās izveidē vismaz 85 miljonus eiro un radot līdz 200 jaunu darbavietu. Ražotnes atrašanās vietai izskatīti vairāki varianti – Valkas, Tukuma, Ogres novadi.

Savukārt Latvijas olu ražotāji vērsās pie Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) un citām atbildīgām institūcijām, aicinot veikt ļoti nopietnas pārbaudes no Ukrainas importētām olām saistībā ar šogad uz Latvijas robežas četras reizes atklāto salmonellu Ukrainas importa olu produktos, tostarp vienā no reizēm – olu baltuma pulverī.

Tikmēr "Ovostar Union" uzņēmums "Ovostar Europe", kas nodrošina "Ovostar Union" ražotās produkcijas izplatīšanu ES un Tuvo Austrumu valstīs, vērsies tiesībsargājošās iestādēs saistībā ar Latvijas publiskajā telpā izskanējušo, uzņēmuma ieskatā, nepatieso informāciju par Ukrainā ražotās produkcijas zemāku kvalitāti un atklātiem aicinājumiem patērētājiem neiegādāties šīs valsts produkciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!