Foto: LETA

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) otrdien informēja par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) nodrošinājuma reformu un atklāja jauno ekipējuma noliktavu.

Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs jauno ekipējuma noliktavu nomās turpmākos trīs gadus ar līguma pagarināšanas iespēju.

2019. gada oktobrī Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs uzsāka tā darbības reformēšanu, vispirms pārņemot divas Rīgas garnizona individuālā ekipējuma noliktavas.

Šogad Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs pārņems Nacionālo bruņoto spēku visu trīs reģionālo nodrošinājuma centru individuālā ekipējuma noliktavu pārvaldību Ādažos, Lielvārdē un Liepājā.

Tāpat reformas rezultātā Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs, kas līdz šim pildījis gan bruņoto spēku iepirkumu, gan infrastruktūras uzturēšanas funkciju, tiks sadalīts divās atsevišķās institūcijās, liecina LETA arhīvs.

Plānots, ka infrastruktūras un apsaimniekošanas funkcija paliks Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra pārziņā, savukārt, no jauna izveidotais Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkumu centrs veiks iepirkumu, uzglabāšanas un aprites funkciju, nodrošinot pilnu militāri tehnisko līdzekļu dzīves ciklu - no iepirkuma līdz utilizācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!