Foto: DELFI
Sestdien, 20. augustā, baudot saulainos un siltos laikapstākļus, rīdzinieki un jebkurš pilsētas viesis varēja apmeklēt pikniku Vecrīgā, kā arī citus notikumus, kas tika rīkoti par godu galvaspilsētas svētkiem.

Jau vēstīts, ka sestdien ar "drosmīgo dziesmu svētkiem", gardākās kūkas un smieklu konkursu, tostiem un atzīšanos mīlestībā no pulksten 12 līdz 20 Vecrīgā notika Rīgas 821. dzimšanas dienas svētku pikniks, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Pulksten 12 ar pūtēju kvinteta uzstāšanos no Rīgas biržas balkona notika svinīgā svētku atklāšana. Doma laukumā dienas laikā uzstājās jauniešu pūtēju orķestris "Auseklītis", "Tenoru trio", zvanu ansamblis "Campanella", Laimis Rācenājs un "Mariachi Baltica" un citi kolektīvi.

Portāls "Delfi" piedāvā foto ieskatu no Rīgas svētkiem.

Tāpat Rīgas dzimšanas dienas svētku piknika laikā iedzīvotāji tika aicināti vērot gidu cīņas, kuru laikā Rīgas vēsturnieki un zinātnieki sacentās savās zināšanās. Pulcēšanās tūrēm pulksten 14, 15 un 16 notika pie Pulvertorņa.

Savukārt Rīgas biržas pagalmā no pulksten 17 līdz 18 notika jauno dzejnieku dzejas lasījumi ar surdotulkojumu.

Sestdien viscaur Vecrīgai bija izvietoti piknika galdi. Piknika cienastu ikviens aicināts atnest pats vai iegādāties kādā no svētku restorāniem. Doma laukumā, Rātslaukumā un Jēkaba ielā šajā dienā darbojās restorāns "Kaļķu vārti", "Entresol", "Garage", "Osta", "Tinto", "K.K. fon Stricka villa", "Equus", "Kolonāde. Mūsu stāsti", "Cuba Cafe", "B.Bārs", "Herbārijs", "Uztin vrapu", "Naturli Food Truck Latvia", "Re'chef", "Borščs", "Taste Maker", "Valmiermuižas alus", "Rankas vīns", "Nosaints Bar", "Bowl digger" un "Buržujs".

Vairāk par pilsētas svētku piedāvājumu, kā arī satiksmes ierobežojumiem var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!